Door Health Base op 05 september 2017
 • Medicatiebewaking
 • Gebruiker aan het woord
 • Medicom
 • Pharmacom

"Met 'Signaal op maat' zie je alleen de écht relevante signalen in het AIS"

Ron Bartels, apotheker en tot voor kort voorzitter van de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA), is enthousiast over de ontwikkeling van Signaal op Maat door Health Base.

“ICT moet vóór jou werken! Maar met AIS’en heb ik wel eens het gevoel dat het andersom is. Soms krijg je op een dag wel vierhonderd signalen van het systeem, waarvan er maar twee echt belangrijk zijn. En dat leidt tot signaalmoeheid. Daarom ben ik ook zo enthousiast over Signaal op Maat. Dat is een visie op welke zorginformatie je op welke momenten in het AIS zou moeten zien. Zodat je alleen die signalen te zien krijgt die echt relevant zijn."

Makelaarsfunctie

"Signaal op Maat is een visie in ontwikkeling. Health Base doet dit niet alleen, maar betrekt er ook andere partijen bij. Juist omdat Health Base een stichting is, kan ze voor Signaal op Maat een zinnige, neutrale makelaarsfunctie vervullen door met zorgverleners maar ook commerciële partijen om tafel te gaan zitten. Dat is belangrijk, want iedereen levert input vanuit zijn eigen ervaringen. Daarnaast is samenwerken natuurlijk ook belangrijk zodat verschillende partijen hiervoor hun ICT op elkaar kunnen afstemmen."

Praktische adviezen

“Ik werk in Apotheek Scherpenzeel, en sinds begin dit jaar zit ik in de Redactiecommissie Medicatiebewaking van Health Base. Daar ben ik bij betrokken geraakt nadat ik had meegeschreven aan een artikel over Signaal op Maat voor het VJA ledenblad De Jonge Apotheker.  Ik vind het mooie van de zorginformatie van Health Base dat deze praktische adviezen biedt voor apothekersassistenten, maar ook achtergrondinformatie voor apothekers. Je kunt dus net zo diep ingaan op de zorginformatie als je maar wilt. In de redactiecommissie help ik onder meer met de vertaalslag naar de praktijk. Door mijn praktijkervaring kan ik goed inschatten welke adviezen praktisch bruikbaar zijn voor apothekersassistenten en welke niet.” 

Ook (of jouw collega) aan het woord? Stuur een mail naar communicatie@healthbase.nl.

 • Leonie Bogaard Apotheker
 • Sander Borgsteede Apotheker
 • Vesna Eimermann Apotheker
 • Marleen Olthoff Apotheker
 • Kim Loan Pham Apotheker Medicatiebewaking
 • Justine van Tongeren Apotheker
 • Kayan Tsoi Apotheker
 • Marijn Zeemeijer Apotheker

Heeft u een vraag over deze Update?

Neem contact op
Delen via