Logistieke geneesmiddelinformatie (taxe)

“Maandelijks een actuele update van uw zorginformatiesysteem? De logistieke geneesmiddelinformatie, het artikelbeheer en de uitleveringen door Health Base maken dit mogelijk. Zo werkt u met informatie die u optimaal ondersteunt bij uw dagelijkse praktijkvoering.”
Carola Koekoek apothekersassistent Neem contact op

Als apotheker, huisarts of andere zorgprofessional bent u er verantwoordelijk voor dat uw patiënten het juiste geneesmiddel krijgen. Bovendien heeft u voor een correcte en efficiënte bedrijfsvoering van uw apotheek of huisartspraktijk actuele en betrouwbare geneesmiddelinformatie nodig: informatie voor het voorschrijven, inkopen, voorraad beheren, afleveren en declareren van geneesmiddelen. Met onze producten op het gebied van Logistieke geneesmiddelinformatie beschikt u over alle gegevens over geneesmiddelen die u nodig heeft. Deze gegevens vormen daarmee een onmisbare basis van de zorginformatie in uw zorginformatiesysteem.

Meerwaarde Logistieke geneesmiddelinformatie voor uw praktijk

Snel en gemakkelijk kunnen voorschrijven, afleveren en declareren? Dat kan met de logistieke geneesmiddelinformatie van Health Base. Van de ruim 11.000 geneesmiddelen die in Nederland en België op de markt zijn, levert Health Base de volgende gegevens door in uw zorginformatiesysteem:

  • prescriptieproducten;
  • memocodes;
  • handelsproducten.

Wij actualiseren onze gegevens iedere maand. Bovendien ontvangt u een extra uitlevering van Health Base zodra dit nodig is.

Logistieke geneesmiddelinformatie en Health Base

Health Base beheert een database met gegevens over ruim 11.000 geneesmiddelen. Vanuit deze database leveren we maandelijks gegevensbestanden uit, waaronder de logistieke geneesmiddelinformatie (taxe). Hiervan is 20 procent afkomstig uit de G-Standaard. De overige data komen van Health Base zelf of van andere organisaties. De data vormen de 'kapstok' voor een groot deel van onze zorginformatie, zoals het prescriptiebestand voor het voorschrijven van geneesmiddelen en de bijbehorende memocodes. Health Base koppelt ook per geneesmiddel de bijbehorende zorginformatie, zoals het Formularium, de Medicatiebewaking en de Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt (GIP). Zo zorgen we ervoor dat we onze zorginformatie actueel en geïntegreerd uitleveren, zodat u optimale ondersteuning krijgt bij uw dagelijkse praktijk.

  • Carola Koekoek Apothekersassistente
  • Marijn Zeemeijer Apotheker

Onze Experts

Heeft u een vraag over logistieke geneesmiddelinformatie, onze producten of interesse in samenwerken met Health Base? 

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief