Medicatiebegeleiding

“Dankzij de onderbouwde kennis van Health Base gaan apothekersassistenten beter het gesprek aan met patiënten. Bijvoorbeeld bij de begeleiding van de eerste uitgifte van een nieuw medicijn. Dan weet je zeker dat je niets vergeet.”
Gudy Meijvis apothekersassistent/farmaceutisch manager Neem contact op

Het gebruik van medicijnen heeft alleen zin als ze volgens deze therapietrouw, dus volgens voorschrift op het etiket en/of de gebruiksaanwijzing in de bijsluiter worden gebruikt. Als apotheker, huisarts of andere zorgprofessional weet u dat als geen ander. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw patiënten hun medicijnen op de juiste manier gebruiken?

Therapieontrouw voorkomen vraagt om een gestructureerde uitgifte, heldere uitleg aan de balie en duidelijke informatie die de patiënt thuis nog eens door kan nemen. Onze producten voor Medicatiebegeleiding kunnen u daarbij ondersteunen.

Meerwaarde Medicatiebegeleiding voor uw praktijk

Zo vindt u in onze bestanden voor Medicatiebegeleiding wat u uw patiënten over het gebruik van hun geneesmiddelen kunt vertellen en hoe u dit het beste kunt doen. Ook kunt u met onze bestanden gemakkelijk begrijpelijke en betrouwbare informatie samenstellen om aan uw patiënten mee naar huis te geven. Zo zorgt u ervoor dat uw patiënten weten hoe de medicijnen werken, hoe ze de medicijnen moeten gebruiken, wat mogelijke bijwerkingen zijn en wat ze moeten doen als één of meer van deze bijwerkingen zich voordoen. Naast bestanden voor uitgifte- en patiënteninformatie bieden wij zorgprotocollen voor de huisartsenpraktijk en apotheek. Met deze protocollen kunnen u en uw medewerkers het geneesmiddelengebruik van patiënten gestructureerd begeleiden en vastleggen. De protocollen werken als een invulformulier in uw zorginformatiesysteem en zijn daardoor leidraad en verslag ineen. Uiteraard zijn onze bestanden en protocollen altijd gebaseerd op actuele medische en farmaceutische richtlijnen.

Medicatiebegeleiding en Health Base

Al 25 jaar onderhouden en ontwikkelen wij betrouwbare protocollen en uitgifte- en patiënteninformatie om uw medicatiebegeleiding te optimaliseren. Nieuwe inzichten vertalen we naar praktische adviezen en informatie en maken we passend voor verschillende zorginformatiesystemen, waaronder Medicom en Pharmacom van PharmaPartners. Ieder advies en alle informatie voorzien we van een wetenschappelijke verantwoording. Als kleine expertorganisatie doen we dit samen met een grote groep specialisten in de zorg, de zorgverleners die dagelijks met onze kennis werken en patiënten die onze informatie gebruiken. Zo zorgen we ervoor dat onze informatie en ondersteuning niet alleen up to date en wetenschappelijk verantwoord is, maar ook aansluit bij uw dagelijkse praktijk.

  • Han Beekwilder Huisarts
  • Ellen Davidse Apotheker
  • Loes zûm Grotenhof Farmakundige
  • Plonja Gudde Apotheker
  • Channah de Haas Apotheker
  • Gerrianne Mensink Apotheker

Heeft u een vraag over Medicatiebegeleiding. Bekijk de veelgestelde vragen over Medicatiebegeleiding eens. Heeft u interesse in onze producten of wilt u samenwerken met Health Base? 

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief