Voorschrijven (EVS)

“In het Formularium kan ik alle afspraken uit het FTO-overleg doorvoeren. De directe links naar alle NHG-Standaarden besparen mij veel opzoekwerk. Ook bevat het Formularium niet-medicamenteuze adviezen, informatie die mij prima ondersteunt bij het adviseren van patiënten.”
Joris van Grafhorst huisarts Neem contact op

Als huisarts schrijft u elke dag medicijnen voor. Zorgvuldigheid staat hierbij voorop: u wilt uw patiënten de juiste medicijnen voorschrijven en risicosituaties rond medicatieveiligheid vermijden. Dit vraagt niet alleen om inzicht in de klachten en het medicijngebruik van uw patiënten, maar ook om kennis van de laatste ontwikkelingen. Health Base maakt nieuwe wetenschappelijke publicaties en behandelrichtlijnen toegankelijk en koppelt deze informatie aan informatie over uw patiënten. Met ons product Formularium kunt u dan ook bij iedere patiënt snel en gemakkelijk voorschrijven en de juiste beslissing nemen over de optimale behandeling met geneesmiddelen.

Meerwaarde Voorschrijven voor uw praktijk

Als u het Formularium gebruikt bij het voorschrijven, krijgt u op een snelle en transparante manier inzicht in de beste farmacotherapie bij een bepaalde diagnose. Deze informatie is altijd actueel en aangepast aan de laatste wetenschappelijke inzichten en de NHG-Standaarden.
Ons Formularium houdt bovendien rekening met patiëntkenmerken, zoals andere ziektebeelden, leeftijd, gewicht en geslacht van uw patiënt. Met ons product Formularium schrijft u dan ook altijd geneesmiddelen voor volgens de laatste richtlijnen en passend bij uw patiënten. Dat komt de medicatieveiligheid van uw patiënten ten goede. Bovendien geven huisartsen aan dat voorschrijven volgens ons Formularium leidt tot minder vragen van de apotheek en op de lange termijn kosten bespaart.

Voorschrijven en Health Base

Ons Formularium is te gebruiken binnen de zorginformatiesystemen Medicom en Hapicom. Bij de ontwikkeling en actualisatie van de onderliggende kennisbestanden is de Redactiecommissie Formularium betrokken. Als er wijzigingen in de bronnen van het Formularium zijn, bespreekt deze redactiecommissie deze wijzigingen en adviseert het formulariumteam van Health Base. In zowel de redactiecommissie als ons formulariumteam hebben praktiserende huisartsen en apothekers zitting. Zo zorgen we ervoor dat ons Formularium niet alleen up to date blijft, maar voldoet aan de wensen en eisen van huisartsen. De werkprocessen waarmee we werken aan onze kennisbestanden zoals het Formularium zijn gecertificeerd door Certiked. De kwaliteit voldoet aan ISO 9001:2008.

+250 Formularia beschikbaar

Ook voor urineweginfectie, rhinosinusitis en conjuctivitis

750.000 keer per jaar geraadpleegd
  • Han Beekwilder Huisarts
  • Loes zûm Grotenhof Farmakundige
  • Qvinny Leemans Huisarts
  • Marten Niessink Huisarts

Onze Experts

Heeft u een vraag over voorschrijven, onze producten of interesse in samenwerken met Health Base? 

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief