Voorschrijven (EVS)

“In het Formularium kan ik alle afspraken uit het FTO-overleg doorvoeren. De directe links naar alle NHG-Standaarden besparen mij veel opzoekwerk.”
Joris van Grafhorst huisarts Neem contact op

Als huisarts schrijft u elke dag medicijnen voor. Zorgvuldigheid staat hierbij voorop: u wilt patiënten de juiste geneesmiddelen voorschrijven en risicosituaties rond medicatieveiligheid vermijden. Ook moet u actuele kennis paraat hebben. Health Base maakt wetenschappelijke publicaties en behandelrichtlijnen toegankelijk en koppelt dit aan informatie over uw patiënten. Met ons product Formularium kunt u via het EVS snel en gemakkelijk geneesmiddelen voorschrijven.

Meerwaarde voor uw praktijk

Als u het Formularium gebruikt bij het voorschrijven, krijgt u op een snelle en transparante manier inzicht in de beste farmacotherapie bij een bepaalde diagnose. Deze informatie is altijd actueel en aangepast aan actuele wetenschappelijke inzichten en NHG-Standaarden.
Het Formularium houdt bovendien rekening met patiëntkenmerken, zoals andere ziektebeelden en leeftijd. Met het Formularium schrijft u dan ook altijd geneesmiddelen voor volgens de laatste richtlijnen en passend bij uw patiënten. Dat komt de medicatieveiligheid van uw patiënten ten goede. Bovendien geven huisartsen aan dat voorschrijven volgens het Formularium leidt tot betere samenwerking met de apotheek.

Voorschrijven en Health Base

Het Formularium is te gebruiken binnen de zorginformatiesystemen Medicom en Hapicom. Bij de ontwikkeling en actualisatie is de Redactiecommissie Formularium betrokken. Als er wijzigingen in de bronnen van het Formularium zijn, bespreekt deze redactiecommissie deze wijzigingen en adviseert het formulariumteam van Health Base. In zowel de redactiecommissie als ons formulariumteam hebben praktiserende huisartsen en apothekers zitting. Zo zorgen we ervoor dat het Formularium actueel blijft en voldoet aan de wensen van huisartsen.

+250 Formularia beschikbaar

Ook voor formularia van alle NHG-Behandelrichtlijnen

750.000 keer per jaar geraadpleegd
  • Han Beekwilder Huisarts
  • Loes zûm Grotenhof Farmakundige
  • Qvinny Leemans Huisarts
  • Marten Niessink Huisarts

Onze Experts

Heeft u een vraag over voorschrijven, onze producten of interesse in samenwerken met Health Base? 

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief