Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt (GIP)

GIP ondersteunt u optimaal bij patiëntenvoorlichting over medicatie. Met de GIP biedt u begrijpelijke informatie over geneesmiddelen. Op maat voor de patiënt, op ieder moment.

Informatie aanvragen
Integratie in EPD, MTR en patiëntenportaal
Detailinformatie over 14.000 geneesmiddelen
Begrijpelijk en wetenschappelijk onderbouwd

Een geïnformeerde patiënt is belangrijk voor goed geneesmiddelgebruik en medicatieveiligheid. Dat weet u als ziekenhuisapotheker of poliklinisch apotheker als geen ander. Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt (GIP, voorheen GIP-z) in uw EPD en patiëntenportaal ondersteunt u bij farmaceutische zorg in het ziekenhuis. Uw patiënt beschikt over begrijpelijke geneesmiddelinformatie, op ieder moment dat het nodig is.

Tijdens uw werkproces

Integratie van de GIP is een oplossing om tijdens het werkproces in het EPD of ZAIS snel informatie op te vragen. Door koppeling op geneesmiddelcode beschikt u direct over de juiste informatie, bij voorschrijven of toedienen (MTR). Uw patiënt kan de GIP direct aanroepen via het medicatieoverzicht in het patiëntenportaal van uw ziekenhuis.

Snel zoeken op geneesmiddel

Is uw EPD nog niet klaar voor integratie van de GIP? De GIP is ook beschikbaar als webinterface, waarmee u snel en gemakkelijk detailinformatie over 14.000 geneesmiddelen kunt zoeken en opvragen. Zo heeft u direct medicijninformatie beschikbaar bij vragen van de patiënt.

Patiëntbehoefte centraal

GIP houdt rekening met de patiëntbehoefte. Uw patiënt kan geneesmiddelinformatie thuis rustig nalezen op PC, tablet of smartphone. Liever kijken? Ook dat is mogelijk door het combineren van de GIP met de video’s van Stichting Kijksluiter. Zo kunnen patiënten zelf beslissen of ze informatie over geneesmiddelen willen lezen of kijken.

De GIP biedt betrouwbare patiënteninformatie over medicatie via ons Medical Dashboard, eenvoudig via een link in het medicatieoverzicht.
Paul van der Boog, internist-nefroloog, LUMC, Leiden

De GIP wordt o.a. gebruikt door

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over de GIP?
Neem contact op met Evert Jan Bos. 

Bent u al klant? Kijk dan op onze klantenpagina

030 - 740 03 60