Leonie Bogaard op06 juli 2017
  • Melding van de maand
  • Medicatiebegeleiding

Inhalatorgebruik.nl opnemen in de GIP?

Een apotheek vroeg onlangs: ‘Kan Health Base een verwijzing opnemen naar www.inhalatorgebruik.nl in de GIP voor inhalatoren?’

Health Base vindt dit een goed idee. Op dit moment staan nog niet alle inhalatoren en aanverwante producten op inhalatorgebruik.nl. Daarom neemt Health Base de verwijzing alleen op in de GIP van producten die op inhalatorgebruik.nl staan.

Meerwaarde

Volgens de redactiecommissie Patiënteninformatie is het herhalen van inhalatie-instructies zinvol en heeft een verwijzing naar inhalatorgebruik.nl daarom meerwaarde. De commissie verwacht dat eventuele verschillen tussen de instructies op de site en de GIP niet tot verwarring zullen leiden. Het zijn immers geen tegenstrijdigheden.

Criteria

Inhalatorgebruik.nl, een site van Long Alliantie Nederland (LAN), voldoet bovendien aan de meeste criteria van de redactiecommissie over het opnemen van websites in de GIP. Zo voldoet de site aan criteria over onafhankelijkheid. En is de informatie op deze website specifiek bedoeld voor patiënten bij het gebruik van het product.

  • Ellen Davidse Apotheker
  • Plonja Gudde Apotheker
  • Channah de Haas Apotheker
  • Gerrianne Mensink Apotheker

Heeft u een vraag over deze Update?

Neem contact op
Delen via