Door Health Base op 06 juli 2017

Presentatie levercirrose op VJA/Jong NVZA Symposium

Kim Loan Pham, apotheker bij Health Base, geeft een presentatie over medicatieveiligheid bij levercirrose op het VJA/Jong NVZA Avondsymposium op 30 augustus in Utrecht.

Farmacokinetiek

Tijdens haar lezing op het VJA/Jong NVZA Avondsymposium gaat Kim Loan Pham in op literatuuronderzoek over geneesmiddelen en leveraandoeningen. Hieruit blijkt dat klinisch relevante veranderingen in de farmacokinetiek en -dynamiek pas optreden bij levercirrose, waarbij de leverfunctie onomkeerbaar is aangetast. Zij licht toe wat de belangrijkste veranderingen zijn en geeft voorbeelden van een aantal geneesmiddelen. 

Levercirrose-project

Daarnaast komt het Levercirrose-project aan bod. Voor dit project heeft Health Base meer dan 200 geneesmiddelen beoordeeld op veiligheid en optimale dosering, aan de hand van literatuuronderzoek en de beoordeling door een expertpanel. Ook zal Kim Loan Pham ingaan op de methodiek en de implementatie van de resultaten van het project, onder meer via de website Geneesmiddelen bij Levercirrose.

 

  • Leonie Bogaard Apotheker
  • Sander Borgsteede Apotheker
  • Vesna Eimermann Apotheker
  • Marleen Olthoff Apotheker
  • Kim Loan Pham Apotheker Medicatiebewaking
  • Justine van Tongeren Apotheker
  • Kayan Tsoi Apotheker
  • Marijn Zeemeijer Apotheker

Heeft u een vraag over deze Update?

Neem contact op
Delen via