Door Health Base op 13 september 2017
 • Medicatiebewaking
 • Pharmacom
 • Medicom
 • Medicatiebegeleiding

'Begrijpelijke etiketteksten' en 'Geneesmiddelen bij levercirrose' op FIP 2017

Health Base apothekers Sander Borgsteede en Kayan Tsoi geven presentaties op het FIP World Congress of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences 2017 in Seoul (10-14 september 2017). Zij besteden aandacht aan twee onderzoeksprojecten die Health Base uitvoert.

Geneesmiddelen bij levercirrose

De presentatie van Sander Borgsteede gaat in op geneesmiddelen bij levercirrose. ‘The clinical relevance of medication safety advices for drugs in liver cirrhosis and implementation in clinical decision’ behandelt het onderzoek naar medicatieveiligheid en optimale doseeradviezen voor patiënten met levercirrose. Ook gaat Sander in op het vertalen van deze adviezen naar de medicatiebewaking in zorginformatiesystemen (zoals in Pharmacom en Medicom) en naar een website voor (Nederlandstalige) zorgverleners www.geneesmiddelenbijlevercirrose.nl. Tijdens het congres gaat ook de Engelstalige website www.drugsinlivercirrhosis.org online.

Begrijpelijke etiketteksten

Sander Borgsteede en Kayan Tsoi staan beiden bij de poster ‘Improvement of comprehensibility of drug label instructions using liguistic content analysis’. Het doel van dit project is om etiketteksten van medicijnen te optimaliseren, zodat patiënten ze beter begrijpen en het geneesmiddelgebruik verbetert. De uitkomsten van het onderzoek in samenwerking met onder meer de VU Amsterdam, Pharos en ZonMw komen ter beschikking aan zorgverleners en patiënten, onder meer in de vorm van richtlijnen voor zorgverleners en een e-learning.

FIP 2017

Kijk voor meer informatie over het congres op www.fip.org/seoul2017/.

 • Leonie Bogaard Apotheker
 • Sander Borgsteede Apotheker
 • Vesna Eimermann Apotheker
 • Marleen Olthoff Apotheker
 • Kim Loan Pham Apotheker Medicatiebewaking
 • Justine van Tongeren Apotheker
 • Kayan Tsoi Apotheker
 • Marijn Zeemeijer Apotheker

Heeft u een vraag over deze Update?

Neem contact op
Delen via