Chris Tromp op07 september 2017
  • Zorgbegeleiding en zorgregistratie
  • Samenwerken
  • Medicom

Nieuw: afhandelen en casefinding in MedicomSmart

Health Base en PharmaPartners hebben in MedicomSmart drie nieuwe opties voor kennisregels geïntroduceerd: direct afhandelen, onderdrukken en casefinding. Met deze nieuwe functionaliteiten kan de huisarts efficiënter werken en proactief zorg verlenen.

Direct voorschrijven

In MedicomSmart zijn vanaf nu afhandelopties beschikbaar, waar u voorheen alleen een adviestekst in de kennisregel in het patiëntdossier zag staan. Bij ‘vul de hoofdbehandelaar diabetes in’ kunt u nu bijvoorbeeld op de afhandeloptie klikken en komt u meteen in het betreffende pop-up-scherm. U hoeft dus niet zelf naar het diagnostisch dossier te gaan om het juiste element op te zoeken. Ook kunt u via de afhandelknop direct medicatie voorschrijven vanuit het Formularium of een Zorgprotocol openen.

Onderdrukken

Ook is het nu mogelijk om een kennisregel te onderdrukken. Dit is praktisch als na het beoordelen van een kennisregel blijkt dat het advies voor de betreffende patiënt niet relevant is. U wilt het signaal dan niet steeds opnieuw zien bij het openen van het journaal in Medicom. De reden van onderdrukking legt u vast en deze verschijnt automatisch in het journaal. Alleen als de situatie van de patiënt zo verandert dat herbeoordeling nodig is, verschijnt het signaal opnieuw. Denk bijvoorbeeld aan het advies is om bij morfinegebruik een laxans toe te voegen, maar u kiest hier nog niet voor. Echter, als de dosering van de morfine verhoogd wordt kan een herbeoordeling nodig zijn en komt het signaal terug.

Casefinding

Wilt u voor uw hele praktijk een overzicht hebben van onvolledige dossiers of mogelijke interventies, dan kunt u in MedicomSmart nu casefinding gebruiken. Bijvoorbeeld om te bepalen bij welke diabetespatiënten het dossier niet compleet is, of bij welke patiënten controle van de schildklierfunctie nodig is. Zo kunt u proactief zorg verlenen, juist ook bij patiënten die anders uit beeld verdwijnen.

Kennisregels in MedicomSmart

Health Base ontwikkelt en onderhoudt de kennisregels in MedicomSmart voor PharmaPartners op basis van de NHG-Standaarden en andere medische richtlijnen.

Product MedicomSmart bestellen

Ook aan de slag met richtlijnondersteuning voor huisartsen en praktijkondersteuners? Vraag MedicomSmart aan of stel uw vraag aan onze experts. 

Neem contact op
Delen via