Han Beekwilder op26 oktober 2017
  • Medicom
  • Zorgbegeleiding en zorgregistratie

Weergave labuitslagen Medicom nu conform NHG

Health Base heeft de indeling van laboratoriumuitslagen en andere diagnostische bepalingen in Medicom verbeterd. Deze is nu gebaseerd op de NHG-Tabel Diagnostische Bepalingen en komt eind 2017 beschikbaar.

Diagnostisch dossier

Medicom sorteert diagnostische bepalingen of ‘elementen’ in 4 groepen volgens de AOLE-indeling: Anamnese, Onderzoek, Laboratorium, Evaluatie of overig. Zonder een AOLE-kenmerk zou Medicom de elementen niet in het diagnostische dossier presenteren. Health Base onderhoudt deze zorginformatie, en op verzoek van Medicom-gebruikers hebben we onderzocht of de indeling van de diagnostische bepalingen logischer kon.

NHG-Tabel

De NHG-Tabel Diagnostische Bepalingen (Tabel 45) blijkt na onderzoek de beste oplossing. De tabel is landelijk geaccepteerd en ook andere huisartsinformatiesystemen gebruiken deze. Health Base heeft daarom de NHG-Tabel en de AOLE-indeling gekoppeld, zodat de indeling logischer en begrijpelijker is. Health Base levert de nieuwe tabel en indeling in december 2017 uit in Medicom.

Delen via