Rianne Weersink op02 november 2017
 • Medicatiebewaking
 • Pharmacom
 • Medicom

FTO-materiaal ‘geneesmiddelen en de lever’ binnenkort beschikbaar

Health Base heeft van ZonMw een VIMP (Verspreidings- en implementatie Impuls) subsidie gekregen om de implementatie van de geneesmiddeladviezen bij levercirrose te versterken. Een onderdeel hiervan is het beschikbaar stellen van FTO-materiaal voor eerstelijnszorgverleners. 

FTO-materiaal geneesmiddeladviezen bij levercirrose

Health Base wil FTO-groepen ondersteunen in het houden van een FTO over geneesmiddelen en levercirrose. Het FTO-materiaal bestaat uit een powerpointpresentatie, een document met achtergrondinformatie en een draaiboek om CI 32 ‘leverfunctiestoornis’ op te schonen. Het materiaal komt naar verwachting in het eerst kwartaal van 2018 beschikbaar op de website www.geneesmiddelenbijlevercirrose.nl.

Vergroten kennis

Naast het opstellen van FTO-materiaal wordt de subsidie ook gebruikt om de kennis rondom geneesmiddelen bij levercirrose te vergroten. Zo zal Health Base het onderwerp onder de aandacht brengen bij apothekers en artsen in opleiding en komen er publicaties in vakbladen. Verder gaat Health Base onderzoek verrichten naar communicatie tussen zorgverleners over de ernst van de cirrose, en de implementatie hiervan in ICT voor medicatiebewakingssystemen.

 • Leonie Bogaard Apotheker
 • Sander Borgsteede Apotheker
 • Vesna Eimermann Apotheker
 • Marleen Olthoff Apotheker
 • Kim Loan Pham Apotheker Medicatiebewaking
 • Justine van Tongeren Apotheker
 • Kayan Tsoi Apotheker
 • Marijn Zeemeijer Apotheker

Heeft u een vraag over deze Update?

Neem contact op
Delen via