Marten Niessink op05 december 2017
  • Medicom
  • Voorschrijven

Doelmatig voorschrijven met het Formularium

Als u het Formularium (EVS) in Medicom gebruikt, dan kunt u de nieuwe prestatie-indicator formulariumgericht voorschrijven eenvoudig behalen.

Formulariumgericht voorschrijven

Vanaf 2018 kunnen huisartsen formulariumgericht voorschrijven als nieuwe prestatie contracteren. De indicator is het aantal eerste generieke geneesmiddelvoorschriften, ten opzichte van het totaal aantal eerste voorschriften. Op die manier geldt het daadwerkelijk voorschrijfgedrag van de huisarts als indicator. Door met het Formularium (EVS) in Medicom voor te schrijven, voldoet u eenvoudig aan de nieuwe prestatie-indicator. Ook als u via het Formularium een alternatief voorschrijft geldt dit als formulariumgericht voorschrijven. 

Helpkaart

Heeft u tot nu toe nog weinig voorgeschreven via het Formularium, dan kan de volgende informatie u daarbij helpen: 

  1. Helpkaart Formulariumgebruik
  2. FAQ Formularium

PharmaPartners kan informatie geven over hoe u de prestatie-indicator aan zorgverzekeraars kunt aanleveren. Naar verwachting zullen er meer doelmatig voorschrijven prestatie-indicatoren bijkomen.

Redactiecommissie Formularium

De Redactiecommissie Formularium van Health Base denkt mee over de praktische invulling van het Formularium. Heeft u opmerkingen of suggesties over het Formularium, dan kunt u een melding sturen naar de Redactiecommissie via het onderstaande contactformulier.

Product Formularium aanvragen

Ook efficiënt recepten voorschrijven, of heeft u een vraag over het Formularium? Bekijk de veelgestelde vragen (FAQ) of neem contact op met Health Base. 

Neem contact op
Delen via