Door Health Base op 01 oktober 2018
  • Medicatiebegeleiding
  • Pharmacom

Medicatiegebruik monitoren met nieuwe MeMO-tool

Medicatie Monitoring & Optimalisatie, kortweg MeMO, is een gestructureerde, evidence-based werkwijze voor apotheken om de therapietrouw van patiënten te bevorderen. Met de nieuwe MeMO-tool gaat Pharmacom een stapje verder: u volgt automatisch de therapietrouw van nieuwe én van chronische gebruikers.

Apothekers Ada Stuurman en Eric Hiddink ontwikkelden de methode vanuit Health Base, in nauwe samenwerking met PharmaPartners. Vervolgens toonden zij het positieve effect ervan wetenschappelijk aan. De interventie is inmiddels breed omarmd en geland in apotheekinformatiesystemen. In Pharmacom komt een nieuwe MeMO-tool beschikbaar.

Lees het volledige artikel op de website van PharmaPartners. 

  • Eric Hiddink Innovatiemanager

Informatie over MeMO aanvragen

Met MeMo begeleidt u patiënten met chronische medicatie op therapietrouw. Wilt u meer informatie over MeMo? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

Neem contact op
Delen via