Door Health Base op 20 november 2018
  • GIP

Patient journey uitgangspunt voor geneesmiddelinformatie

Neem de patient journey als uitgangspunt voor persoonsgerichte informatie over geneesmiddelen. Dat adviseert ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog dr. Stephanie Natsch van het Radboudumc.

Medicijninformatie

Stephanie Natsch gaf haar visie tijdens een break-outsessie op het Mobile Healthcare event 2018 in Utrecht. Om maatwerk op het gebied van patiëntenvoorlichting te bieden bracht Stephanie Natsch het proces dat een patiënt doorloopt in kaart, de patient journey. Van thuis, via opname in het ziekenhuis naar ontslag. Tijdens de onderdelen van deze ‘reis van de patiënt’ zijn er vele informatiemomenten en kanalen voor medicijninformatie. “Kijk naar de momenten waarop je als zorgverlener informatie biedt, en met welke bejegening. Als een patiënt naar huis gaat, zit deze niet te wachten op een uitgebreid ontslaggesprek over medicatie. Dat kan ook op een ander moment.”

Patiëntenportaal

Natsch’ streven is om persoonsgerichte geneesmiddelinformatie op ieder moment en in iedere vorm aan te kunnen bieden. Het Radboudumc start binnenkort met geneesmiddelinformatie (GIP) van Health Base op verschillende momenten aan te bieden, onder andere via voorschrijven met het EVS en het patiëntenportaal. “En als een patiënt een face tot face gesprek wil of geneesmiddelinformatie op papier kan natuurlijk ook, aldus Stephanie Natsch. “De patiënt mag kiezen.”

Meer weten?

Ook aan de slag met persoonsgerichte patiënteninformatie in uw ziekenhuis? Bekijk meer informatie over de GIP of neem contact op.

Delen via