Han Beekwilder op01 maart 2018
 • Formularium
 • Medicom
 • Content voor zorg-ict

Wijzigingen diagnostische bepalingen per maart 2018

Health Base voegt weer diverse nieuwe diagnostische elementen toe aan het diagnostisch dossier in Medicom. Het gaat om wijzigingen naar aanleiding van het uitkomen van de NHG-Tabel 45, Diagnostische Bepalingen, versie 28. In deze versie zijn 39 nieuwe en 14 gewijzigde bepalingen opgenomen. De wijzigingen zijn ingegaan op 1 maart 2018.

Belangrijke wijzigingen

 • Er is een NHG-element voor registratie zorgplan vastgelegd. Medicom kende dit element al, maar de structuur van het nieuwe element is anders. Daarom hebben we in Medicom een nieuw element aangemaakt. Beide elementen zijn in Medicom en in de Medicom-protocollen zichtbaar.
 • Voor dementie is een nieuw set elementen gemaakt voor het vastleggen van de hoofdbehandelaar, controlebeleid en deelname ketenzorg voor Dementie.
 • Omdat de meeste astma patiënten een longfunctie in de praktijk krijgen zijn er nieuwe peakflow waarden toegevoegd: PEF gemeten met longfunctiemeter.
 • De Pro-BNP bepaling is komen te vervallen. Alleen de BNP en NTProBNP worden bepaald in een laboratorium. Pro-BNP bestaat wel als stof in het lichaam, maar wordt niet bepaald. Het kan dus zijn dat uw lab een verkeerde code gebruikt voor het doorgeven van de NTPro-BNP. Houdt hier dus rekening mee.
   
 • Han Beekwilder Huisarts
 • Loes zûm Grotenhof Farmakundige
 • Gerrianne Mensink Apotheker
 • Marten Niessink Huisarts

Heeft u een vraag over dit bericht?

Neem contact op
Delen via