Door Health Base op 30 april 2018
  • Medicatiebegeleiding
  • Samenwerken

Presentatie GIP in een Medical Dashboard - Zorg & ICT 2018

Health Base biedt oplossingen op het gebied van online geneesmiddelinformatie. Tijdens Zorg & ICT 2018 (di. 17 april jl.) gaven we een seminar over de toepassing van de begrijpelijke online bijsluiter GIP in het Medical Dashboard van het LUMC.

Medicatieveiligheid

Het Medical Dashboard is een voorbeeld van de toepassing van onze begrijpelijke bijsluiter GIP (GIP staat voor ‘Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt’) in het ziekenhuis. Het Medical Dashboard met de Medicatiemodule brengt geneesmiddeleninformatie vanuit het ziekenhuis-EPD, de apotheek, de patiënt en de GIP samen. Dit maakt het geneesmiddelgebruik inzichtelijk voor zowel de zorgverlener als de patiënt.

Vanuit het medicatieoverzicht in Medical Dashboard kan de patient informatie bekijken over dosering en innametijden, en de begrijpelijke GIP opvragen en lezen. Dit biedt de patiënt meer begrip over en inzicht in zijn geneesmiddelen. Met de module kunnen artsen bovendien medicatieverificatie uitvoeren en apothekers medicatiereviews doen. Daarmee bevordert het Medical Dashboard mét de GIP medicatieveiligheid en goed geneesmiddelgebruik door de patiënt.

Meer weten?

Bekijk de presentatie van de Zorg & ICT-sessie. Of neem contact met ons op voor de toepassing van de GIP in uw ziekenhuis, zorginstelling of thuiszorgorganisatie.

Contact over de GIP

Meer weten over de GIP? Wij helpen u graag!

Meer informatie
Delen via