Door Health Base op 04 juni 2018
  • Medicatiebewaking
  • Pharmacom
  • Medicom
  • GIP

E-learning: begrijpelijke etiketteksten opstellen in de apotheek

Health Base heeft samen met het IVM een e-learning ontwikkeld om apotheekassistenten te ondersteunen bij het opstellen van begrijpelijke etiketteksten. Voor de eerste 500 deelnemers is de e-learning gratis te volgen. Er zijn nog sessies beschikbaar.

In de e-learning ‘Hoe maak ik begrijpelijke etiketteksten in de apotheek’ leren apothekersassistenten aan de hand van 8 adviezen om begrijpelijke etiketteksten op te stellen. Aandachtspunten zijn bijvoorbeeld het vermijden van afkortingen en het gebruiken van de meest begrijpelijke schrijfwijze van cijfers en werkwoordsvormen. Met een begrijpelijke etikettekst weet een patiënt beter hoe hij of zij de medicijnen moet gebruiken. Dit voorkomt verkeerd geneesmiddelgebruik. Het volgen van de e-learning duurt ongeveer een uur.

Onderzoek

De cursus komt voort uit het onderzoek naar de begrijpelijkheid van etiketteksten van geneesmiddelen. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft Health Base in april de etiketteksten in Pharmacom aangepast. De e-learning is ontwikkeld in samenwerking met het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik.

Lees meer over het onderzoek begrijpelijke etiketteksten en de toepassing in Pharmacom.

Delen via