Door Health Base op 28 augustus 2018
  • Medicatiebegeleiding
  • GIP
  • Samenwerken

GIP nu beschikbaar met Kijksluiter

De GIP informatieteksten (Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt) van Health Base zijn vanaf nu te combineren met animatievideo’s van Kijksluiter.

Stichting Health Base en Stichting Kijksluiter zijn een samenwerking aangegaan om het aanbod op het gebied van patiëntenvoorlichting over medicijnen te verbreden. In de praktijk betekent dit dat GIP, de schriftelijke geneesmiddelinformatie van Health Base nu beschikbaar is in combinatie met animatievideo’s van Kijksluiter. Ziekenhuizen die de GIP aanbieden kunnen dit aanvullen met een video waarin de belangrijkste informatie over het medicijn wordt uitgelegd. Voorwaarde is dat het ziekenhuis de digitale versie van de GIP gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld via het patiëntenportaal.

Laaggeletterd

Het gebruik van begrijpelijke informatie blijft belangrijk, omdat 30% van de Nederlanders beperkte gezondheidsvaardigheden heeft en 2,5 miljoen mensen laaggeletterd zijn. Hierdoor zijn patiënten niet goed in staat om bijsluiterinformatie te lezen of te begrijpen. De combinatie van GIP met Kijksluiter maakt dat een ziekenhuis of andere zorginstelling geneesmiddelinformatie op maat kan aanbieden: kijken of lezen?

Bekijk ook productinformatie over de GIP

Heeft u een vraag over deze Update?

Neem contact op
Delen via