Door Health Base op 08 juni 2020
  • Health Base

Samenwerking Health Base en NeLL

Stichting Health Base en eHealth kennisplatform NeLL (National eHealth Living Lab) gaan een samenwerking aan. Het doel is te komen tot slimme digitale zorgoplossingen waarmee de zorg efficiënter ingericht kan worden, zodat deze ook in de toekomst bereikbaar en betaalbaar blijft voor iedere patiënt.

Health Base en NeLL vullen elkaar goed aan mede dankzij (wetenschappelijke) onderzoeken naar hoe consumenten gezondheidsinformatie opnemen, verwerken en opvolgen. Daarnaast heeft Health Base uitgebreide kennis op het gebied van de ontwikkeling van kennisregels voor zorgoptimalisatie, en de integratie van deze regels in zorginformatiesystemen en eHealth-toepassingen. Met kennis uit de onderzoeken van NeLL kan Health Base de content voor zorgprofessionals verrijken, waarmee direct de praktijk bereikt wordt. Dit soort inzichten helpt bij implementatie van eHealth in reguliere zorg. 

Digitale zorgtoepassingen

Health Base en NeLL willen met hun kennis richting en advies geven om digitale zorgtoepassingen op een zo effectief mogelijke manier in te zetten. Daarnaast helpen eerder opgedane inzichten bij het effectief informeren van patiënten voor juist gebruik van eHealth en het opvolgen van de adviezen in de dagelijkse zorg thuis.

Beide partijen zetten zich in om tot de best mogelijke gepersonaliseerde zorg te komen. Door nieuwe kennis op te doen, te verzamelen en te delen willen de specialisten van Health Base en NeLL duurzame, toekomstbestendige zorg ontwikkelen waarbij de zorg zo goed mogelijk wordt afgestemd op het individu. eHealth zal hierbij een belangrijke rol spelen. Met behulp van digitale zorgtoepassingen kunnen we de zorg ook in de toekomst voor iedereen betaalbaar en bereikbaar houden én kan de zorgprofessional in zijn werkomgeving worden ontzien en ondersteund.

Wil je meer weten over deze samenwerking? Neem dan contact op met:

Heeft u een vraag over dit bericht?

Neem contact op
Delen via