Door Health Base op 05 september 2022
  • Medicom
  • Zorgprotocollen

Kennisregel chronische nierschade verder verbeterd

Vanaf 1 september is de kennisregel chronische nierschade verder verbeterd. De volgende zaken zijn
vernieuwd of toegevoegd:

  • Ondersteuning bij het aanpassen of toevoegen van de juiste episode, op basis van laboratoriumuitslagen.
  • Uitbreiding van de slimme ondersteuning op tijdige labcontrole van nierfunctie en electrolyten, op basis van lab-uitslagen, medicatiegebruik én ICPC-code.
  • Er volgt een waarschuwing bij verslechtering van nierfunctie over langere tijd. 

Deze kennisregel is gebaseerd op de NHG-standaard chronische nierschade en is één van de ruim 100 kennisregels van Health Base voor huisartsenzorg. De kennisregels zijn volledig geïntegreerd in Medicom én MedicomSmart en vertaald naar duidelijke en praktische adviezen op maat voor de individuele patiënt. Zowel in de fase van diagnose als tijdens de behandeling en follow-up. De kennisregels worden continu door ons geoptimaliseerd.

Meerwaarde MedicomSmart voor uw praktijk


MedicomSmart is ontwikkeld in samenwerking met PharmaPartners. Als huisarts identificeert u makkelijker en sneller patiënten met een verhoogd risico op ziekte of overlijden. Het expertsysteem ondersteunt u binnen het dossier van uw patiënt bij diagnoses en behandelingen op momenten dat het echt nodig is. Doordat we aansluiten op uw werkproces, ziet u alleen de relevante signalen. Zo blijft de signaaldruk beperkt, terwijl u gebruik maakt van de meest recente medische inzichten. Door gebruik te maken van de casefinding functie, kunt u snel inzichtelijk krijgen voor welke patiënten (herhaling van) laboratorium-onderzoek of een nieuwe afspraak nodig is.

MedicomSmart:
- Kennisregels voor 16 domeinen – 10 chronische aandoeningen
- Adviezen op basis van individuele streefwaarden
- Ruim 100 kennisregels

Wilt u een meer weten over de richtlijnondersteuning voor huisartsenzorg aan de hand van kennisregels? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

  • Wouter Schuurman Huisarts
  • Chris Tromp Apotheker

Heeft u een vraag over dit bericht?

Neem contact op
Delen via