Han Beekwilder op30 oktober 2016
  • Zorgbegeleiding en zorgregistratie

Afwijkende (lab)uitslagen in diagnostisch dossier altijd rood

Health Base heeft de bestanden voor Medicom zo aangepast, dat vanaf 1 november alle nieuwe labuitslagen die buiten de normaalwaarden vallen altijd in het rood staan.

In Medicom worden (laboratorium)uitslagen weergegeven met de kleuren rood (afwijkende uitslag) of zwart (niet-afwijkende uitslag). Soms werd na de koppeling met het diagnostisch dossier een afwijkende uitslag niet in rood weergegeven, met name bij allergietesten. Dit is nu gewijzigd.

Koppeling lab waarde aangepast

De uitslag van een lab aanvraag wordt in Medicom vergeleken met de referentiewaarde die eraan gekoppeld is. Een uitslag via een MEDLAB bericht komt via EDIFACT in Medicom. Hierin kunt u de uitslagen raadplegen. In dit originele lab bericht worden de uitslagen vergeleken met de meegestuurde ‘lab specifieke’ referentiewaarden. In het lab bericht worden vanaf nu alle afwijkende uitslagen rood; deze uitslagen vallen hierdoor op. Vervolgens koppelt u het lab bericht aan het diagnostisch dossier van de betreffende patiënt. U kunt op een later moment de uitslagen raadplegen in dit dossier. Maar na deze koppeling ging het bij de weergave van een aantal uitslagen niet goed. Een aantal afwijkende uitslagen werd namelijk niet in rood weergegeven. Dit probleem is nu opgelost voor nieuwe uitslagen. Helaas kunnen de huidige uitslagen niet aangepast worden.

Nieuwe diagnostische elementen

Health Base heeft 29 diagnostische elementen nieuw aangemaakt en de gekoppelde NHG-codes omgezet naar nieuwe SHB-codes. Daarmee is het koppelingsprobleem opgelost. Bekijk de lijst met nieuwe diagnostische elementen (pdf).

  • Han Beekwilder Huisarts
  • Loes zûm Grotenhof Farmakundige
  • Gerrianne Mensink Apotheker
  • Marten Niessink Huisarts

Heeft u een vraag over deze Update?

Neem contact op
Delen via