Door Health Base op 22 december 2016
  • Maatwerk
  • Medicatiebewaking
  • Medicatiebegeleiding
  • Samenwerken

Farmad lanceert ZorgGids met Health Base zorginformatie

Farmad lanceerde tijdens de recente Farmabeurs Pharmanology in Brussel hun nieuwste product: de ZorgGids. De ZorgGids is een applicatie in het apothekersinformatiesysteem TWIN mét de zorginformatie van Health Base: de Medicatiebewaking en GIP, gepersonaliseerde informatie voor de patiënt.

Medicatiebewaking

De Medicatiebewaking van Health Base in de ZorgGids biedt alleen relevante signalen voor de patiënt en vormt een betrouwbare en veilige basis voor kwalitatieve medicatiebegeleiding. De eerste en tweede uitgifte informatie, interacties en contra-indicaties op maat van de patiënt en bewaking op ziektebeeld maken de Medicatiebewaking dé tool voor correcte beslissingen rond de aflevering.

Gepersonaliseerde patiënteninformatie (GIP)

De GIP, de gepersonaliseerde informatie voor de patiënt, is een leesbaar alternatief voor de officiële bijsluiter. De informatie over werking en gebruik van het geneesmiddel is beschreven in begrijpelijke taal en is bovendien aangepast aan de individuele situatie van de patiënt.

Unieke bron

Katrien Ceulemans, directeur van Farmad: “Met wetenschappelijke onderbouwde informatie van Health Base in TWIN bieden wij onze klanten een nieuwe en unieke bron voor de Belgische zelfstandige apotheker. Apothekers krijgen alleen relevante informatie te zien die past bij de patiënt op het moment van afleveren. Hierdoor kunnen zij zich focussen op hun rol als adviseur en farmaceutisch zorgcoach. Een rol die in de toekomst alleen maar zal toenemen.” 

Samenwerking

Jan-Kees Huyts, directeur van Health Base: “Wij zijn erg blij met de samenwerking met Farmad en de ontwikkeling van de ZorgGids in TWIN. Hierdoor komt de zorginformatie van Health Base ook in België beschikbaar voor apothekers. Met de Medicatiebewaking en de GIP kunnen zij patiënten veilig begeleiden en én goed informeren over werking en gebruik van geneesmiddelen.”

Over Farmad

Farmad NV zorgt voor complete informatica-oplossingen in de apotheek en is de grootste speler op de Vlaamse markt. TWIN van Farmad is het complete, veelzijdige en gebruiksvriendelijk softwarepakket, ontworpen voor en door apothekers. Kijk voor meer informatie op www.farmad.be

Over Health Base

Stichting Health Base is hét kenniscentrum voor zorginformatie toegepast in informatiesystemen voor zorgverleners. Health Base is onder meer uitgever van Commentaren Medicatiebewaking, de bekende wetenschappelijke bron voor zorgverleners. Kijk voor meer informatie op www.healthbase.nl/producten/gip en www.healthbase.nl/producten/geïntegreerde-medicatiebewaking.

Heeft u een vraag over deze Update?

Neem contact op
Delen via