Uitgiftebegeleiding

Maakt u gebruik van uitgiftebegeleiding van Health Base in uw zorginformatiesysteem, Pharmacom of UI-online? Of heeft u een vraag over uitgiftebegeleiding? Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en onze contactgegevens.

Veelgestelde vragen


Kijk in onderstaand overzicht of uw vraag over uitgiftebegeleiding er bij staat. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina of bel 030 - 740 03 60.

 • Welke producten voor uitgiftebegeleiding heeft Health Base?

  Health Base heeft twee producten voor uitgiftebegeleiding beschikbaar:

  Eerste en tweede uitgiftebegeleiding in Pharmacom. Deze module biedt een leidraad voor het gesprek bij de eerste en tweede uitgifte (EUB/TUB) van een geneesmiddel. EUB/TUB is onderdeel van de Content voor geïntegreerde informatie van Health Base in Pharmacom. De EUB/TUB sluit aan op de Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt (GIP) en de Medicatiebewaking in Pharmacom en Medicom.

  Uitgifte Informatie Online (UI-online). Bent u gebruiker van UI-online en heeft u een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen over UI-onlineOf bekijk de productpagina over UI-online.

 • Wat is Uitgiftebegeleiding in Pharmacom?

  Uitgiftebegeleiding is een module voor het ondersteunen van de mondelinge voorlichting in de apotheek. Aan de balie krijgen patiënten vaak voor het eerst informatie over het gebruik van geneesmiddelen. De uitgiftebegeleiding van Health Base in Pharmacom biedt een praktische leidraad bij het begeleidingsgesprek bij een nieuw medicijn. 

 • Waaruit bestaat de Uitgiftebegeleiding in Pharmacom?

  Voor apotheken die met Pharmacom werken levert Health Base informatie voor eerste en tweede uitgiftebegeleiding (EUB/TUB). Deze geeft een samenvatting van de belangrijkste informatie over eerstelijnsgeneesmiddelen. Geneesmiddelen die maandelijks nieuw in de taxe verschijnen, krijgen direct een set met uitgiftebegeleiding voor zowel de eerste als de tweede uitgifte. Het betreft:

  - Meld doel/werking medicijn
  - Leg het gebruik uit en hoe lang te gebruiken
  - Geef aan of/wanneer patiënt de werking merkt
  - Vertel de belangrijkste bijwerkingen
  - Hoe gaat het met het gebruik? Ervaart u daarbij problemen?
  - Heeft u last van bijwerkingen? Zo ja, welke?

 • Kan ik de Uitgiftebegeleiding vastleggen?

  In Pharmacom kan de apotheekmedewerker de zorg nauwkeurig registreren: de EUB/TUB wordt geregistreerd in het Medicatie Begeleiding Journaal (MBJ), is onderdeel van de geïntegreerde content van Health Base in Pharmacom.

 • Hoe blijft de Uitgiftebegeleiding actueel?

  De Uitgiftebegeleiding is onderdeel van de geïntegreerde content in Pharmacom. Deze sluit aan op de Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt (GIP) en de Medicatiebewaking. Health Base houdt de content actueel middels een maandelijkse uitlevering, hiervoor hoeft u zelf niets te doen.

Neem contact met ons op

Heeft u nog een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul onderstaand formulier in.

030 - 740 03 60
(waar gaat uw vraag over)