Zorgprotocollen

Maakt u gebruik van de zorgprotocollen van Health Base in Pharmacom of Medicom? Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en onze contactgegevens.

Veelgestelde vragen 


Kijk in onderstaand overzicht of uw vraag over de zorgprotocollen er bij staat. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina of bel 030 - 740 03 60. 

 • Hoe weet ik of ik de belangrijkste gegevens heb ingevuld in het protocol in Medicom? Met name de protocollen van diabetes en CVRM zijn erg lang.

  Van elk zorgprotocol worden er een aantal elementen als essentieel gemarkeerd. Dat noemen we de samenvatting. Voor belangrijke ziektebeelden als Dm2 CVRM en astma/COPD gebruiken we als basis 'indicatoren landelijke benchmark ketenzorg 2019'. Dit wordt aangevuld met NHG-indicatoren. In het protocol menu - links in Medicom - staat onderaan de 'samenvatting'. U kunt in dat deel ook de antwoorden op de vragen invullen. Zo kan een lang protocol toch heel kort worden.

 • De lijst met beschikbare protocollen in Medicom is zo lang dat ik elke keer moeite heb om mijn gebruikte protocollen te vinden. Wat kan ik hieraan doen?

  Er zijn regelmatig wijzigingen in de protocollen in Medicom. U vindt alle protocollen door ‘nieuw behandelprotocol’ aan te klikken en te zoeken op (een deel van) de titel.

  TIP: Stel een voorkeurslijst in. Om sneller het juiste protocol te vinden, kunt u in Medicom een voorkeurslijst - een zogenaamd Masker - maken van de protocollen die u in uw praktijk vaak gebruikt. Dit werkt als volgt:

  1. Open het hoofdmenu
  2. Dubbelklik op “Onderhoud en afdrukken bestanden”
  3. Dubbelklik op “Instellen protocolmaskers”
  4. Het scherm "Onderhoud protocolmasker" opent.

  U kunt nu uit de beschikbare protocollen (rechterkant) een protocol verplaatsen naar uw voorkeurslijst (linkerkant) door de knop “Toevoegen” te gebruiken. Ook kunt u volgorde aanbrengen in uw voorkeurslijst met de knoppen “Omhoog” en “Omlaag”.

Verslagen redactievergaderingen


U kunt de vergaderverslagen van onze redactiecommissies opvragen via ons secretariaat.

Downloads

Neem contact met ons op

Heeft u nog een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul onderstaand formulier in. 

030 - 740 03 60
(waar gaat uw vraag over)