Door Health Base op 03 oktober 2019
  • Zorgprotocollen
  • Medicom
  • Health Base

Nieuwe zorgprotocollen chronische zorg

Health Base heeft de zorgprotocollen voor DM2 en CVRM in Medicom geactualiseerd. Aanleiding voor de aanpassing is het uitkomen van de nieuwe/herziene NHG-Standaarden CVRM, Chronische nierschade en Diabetes mellitus type 2.

Risico HVZ

In de nieuwe NHG-Standaarden is de benadering van de zorg voor patiënten met (risico) op hart- en vaatzieken veranderd. Eerst beoordeelt de huisarts of er sprake is van bepaalde aandoeningen waarbij het risico altijd (zeer) hoog is. Als dat niet het geval is, kan de arts de SCORE-tabel raadplegen. Het nieuwe protocol *DM2/HVZ/VVR sluit aan op deze nieuwe werkwijze. De Redactiecommissie Zorgprotocollen van Health Base heeft de nieuwe protocollen beoordeeld.

Benchmark Ineen

De nieuwe diagnostische elementen van het NHG zijn aan de actuele protocolversies toegevoegd. De protocollen bevatten ook alle noodzakelijke elementen volgens de Benchmark Ineen. In de samenvatting van het protocol ziet u tevens de relevante elementen weergegeven. Hier kunt u dus altijd controleren of u aan de eisen voldaan hebt.

Instructie voor Medicom-gebruikers:
Instructie nieuwe zorgprotocollen chronische zorg

  • Han Beekwilder Huisarts
  • Loes zûm Grotenhof Farmakundige
  • Qvinny Leemans Huisarts
  • Marten Niessink Huisarts

Heeft u een vraag over dit bericht?

Neem contact op
Delen via