Huisartspraktijk

Health Base biedt u begeleiding en beslisondersteuning bij het voorschrijven van medicatie en registreren van een consult.

Health Base Beeldbank 85C Protocol
> 10.000
huisartsen vertrouwen op onze content
> 300
zorgprotocollen ter ondersteuning op maat
> 450
formularia om de juiste medicijnen voor te schrijven

Al ruim 30 jaar ondersteunen we huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners bij het verantwoord, doelmatig en efficiënt voorschrijven van medicatie en registreren van consulten.

De patiënt vertrouwt op u, u kunt op ons vertrouwen:

  • Praktisch toepasbare adviezen
    Onze kennisbestanden zijn gebaseerd op bestaande richtlijnen en vertaald naar praktische toepasbaarheid in Medicom.

  • Voor en door zorgverleners
    De huisartsen van Health Base werken ook in de praktijk. We maken daarnaast gebruik van de expertise van huisartsen, apothekers en medisch specialisten.

  • Op maat van de patiënt
    Onze richtlijnondersteuning, formularium en protocollen zijn op maat van de patiënt. 
Health Base Beeldbank 60 Gespiegeld Test

Dit bieden we u

Zorgprotocollen
Formularium
Consult Voorbereidende Vragenlijsten
Kennisregels

01 Zorgprotocollen

Onze zorgprotocollen helpen u om de behandeling en begeleiding van patiënten met bepaalde, veelal chronische, aandoeningen te sturen en geprotocolleerd vast te leggen. Een protocol biedt u bij elk bezoek van de patiënt inzicht in de voorgeschiedenis en mogelijk follow-up.

Zorgprotocollen

Het formularium is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) in een HIS, waarbij een relatie wordt gelegd tussen een ziekte of klacht en de mogelijke behandeling. Het formularium ondersteunt bij het maken van een veilig en juist recept, bevat adviezen voor arts en patiënt en een samenvatting van de richtlijn.

Formularium

Door Consult Voorbereidende Vragenlijsten (CVV) te gebruiken verlaagt u de drempel tussen patiënt en zorgverlener tijdens het gesprek. De vragenlijst is een aanvulling op het consult en zorgt voor meer tijd voor persoonlijke aandacht voor de patiënt.

Consult Voorbereidende Vragenlijsten

In het dossier is veel informatie voorhanden. Als deze informatie niet met elkaar in overeenstemming is, omdat de episodelijst, medicatie en labwaarden niet bij elkaar kloppen, kan het systeem de huisarts daarop wijzen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld gemiste lab- of bloeddrukcontroles of onjuiste episodes sneller worden opgemerkt.

Kennisregels

Nu en in de toekomst

De huisartspraktijk speelt binnen de zorg in Nederland een steeds belangrijkere rol. Door de juiste zorg op de juiste plek verschuiven werkzaamheden vanuit het ziekenhuis naar de thuissituatie en ouderen blijven steeds langer thuis wonen. De druk op de huisartspraktijk neemt hierdoor verder toe. 

Om het hoofd te kunnen bieden aan de grotere zorgvraag is het slim organiseren van de zorg belangrijk. Inzetten op preventie, kijken wat de patiënt (of zijn/haar omgeving) zelf kan en gebruik maken van digitale hulpmiddelen. Hulpmiddelen die de zorgverlener en patiënt echt helpen om ook in de toekomst de beste behandeling te kunnen blijven bieden.

Health Base helpt huisartsen en hun personeel om dit zo goed mogelijk in te richten middels slimme en praktijkgerichte content. Heeft u ideeën om dit nog beter in te richten? Neem dan vooral contact met één van onze collega's op, we kijken graag samen met u naar nog betere oplossingen!