Etiketteksten

Etiketteksten ondersteunen u als apotheker of apothekersassistent bij het geven van informatie over een medicijn tijdens de uitgiftebegeleiding.

Health Base Beeldbank 105

Een belangrijke bron van informatie voor uw patiënt over het medicijn is het etiket. Etiketteksten ondersteunen u als apotheker of apothekersassistent bij het geven van informatie over een medicijn tijdens de uitgiftebegeleiding. De patiënt ziet op het etiket snel de belangrijkste informatie om het medicijn goed en veilig te kunnen gebruiken.

Onze afdeling Patiënteninformatie stelt de gebruiksadviezen en gebruikswaarschuwingen (GA/GW) die op het etiket staan op. Ook schrijven zij de ‘Werking op Etiket’(WoE), waarmee uw patiënten in één oogopslag zien waarvoor het medicijn is bedoeld.

Praktijkgericht & up-to-date

De etiketteksten worden opgesteld door apothekers van de afdeling Patiënteninformatie. Door input vanuit de praktijk zijn de etiketteksten praktijkgericht, toepasbaar en up-to-date. Bovendien zijn de etiketteksten opgesteld in eenvoudig taalgebruik, zodat de informatie toegankelijk is voor al uw patiënten.

Als apotheker of apothekersassistent kunt u vertrouwen op onze etiketteksten die belangrijke informatie bieden aan uw patiënten.

Hoe werkt het?

Gebruiksadviezen en -waarschuwingen beschrijven in het kort de belangrijkste informatie die de patiënt nodig heeft om het medicijn goed te gebruiken. Denk hierbij aan adviezen en waarschuwingen over gebruikswijze, toedienmoment, houdbaarheid en bewaren, beïnvloeding van het reactievermogen, effect van gelijktijdig alcoholgebruik, wisselwerking met voedingsmiddelen of dranken en het voorkomen van bijwerkingen.

‘Werking op Etiket’-teksten beschrijven bondig en eenvoudig wat de werking of de indicatie van een medicijn is. Voorbeelden zijn ‘ADHD’ bij methylfenidaat of ‘diabetes’ bij insuline. Werking op Etiket is een uniek product dat door contra-indicaties op maat op het etiket kan worden afgedrukt.

Voordelen

  • Toegankelijk taalgebruik.
  • Praktijkgericht en betrouwbaar.
  • Begrijpelijk en wetenschappelijk onderbouwd.                                                                         .

Toegang tot etiketteksten

U vindt onze etiketteksten geïntegreerd in het apotheekinformatiesysteem Pharmacom. Bent u in België gevestigd? Dan vindt u de etiketteksten in Zorggids van Farmad of in ViaNova van GOED.

Meer informatie

Hieronder vindt u de handige downloads voor optimaal gebruik. Daarnaast kunt u de verslagen van de vergaderingen van onze redactiecommissie opvragen.

Mocht u nog een andere vraag of suggestie hebben, dan kunt deze direct mailen naar patienteninformatie@healthbase.nl

Plonja Gudde
Plonja Gudde
Apotheker Patiënteninformatie
Mila Tjoa
Mila Tjoa
Apotheker Patiënteninformatie
Lisse Commandeur
Lisse Commandeur
Apotheker/Onderzoeker Patiënteninformatie
Daphne Ensink
Daphne Ensink
Apotheker Patiënteninformatie
Roelien Janssen
Roelien Janssen
Apotheker Patiënteninformatie
Channah de Haas
Channah de Haas
Apotheker Business Development
Ellen Davidse
Ellen Davidse
Apotheker Patiënteninformatie
Maaike Faay
Maaike Faay
Apotheker Patiënteninformatie
Gerrianne Mensink
Gerrianne Mensink
Apotheker Patiënteninformatie

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze etiketteksten?