Over ons

Wij zijn Health Base, hét onafhankelijke expertisecentrum voor medische en farmaceutische content in Nederland, België en daarbuiten. 

AX3A1838

Met een professioneel team van grotendeels apothekers, huisartsen en ICT'ers, werken wij elke dag vol energie aan het verbeteren van de zorg. Al ruim 30 jaar helpen wij patiënten en collega’s in apotheken, huisartspraktijken en ziekenhuizen bij het nemen van belangrijke beslissingen over behandelingen en preventie. Zo bieden wij onder meer ondersteuning bij de uitgifte, optimaal medicijngebruik, consultvoering en consultregistratie. 


Wetenschappelijk onderbouwd & praktijkgericht

In ons werk omarmen wij wetenschappelijk onderzoek, vakliteratuur en innovatie in de gezondheidssector. Wij begrijpen echter dat de échte zorg in de praktijk plaatsvindt. Onze kennis van de wetenschap en techniek combineren wij dan ook met onze kennis van de praktijk tot behandeladviezen op maat.
Deze behandeladviezen op maat delen wij met u op het juiste moment en op de juiste plaats, door directe integratie in het zorgsysteem of via online portals.

De patiënt vertrouwt op u en ú kunt op ons vertrouwen

Wij houden alle relevante ontwikkelingen in de wereld voor u bij en vertalen dit naar concrete informatie op maat die u helpt om de juiste beslissing te nemen. Daarbij onderzoeken we continu hoe wij de zorg nog sneller, beter en slimmer kunnen maken met onze ondersteuning.

Als stichting zijn wij onafhankelijk. De redactiecommissies, bestaande uit huisartsen en apothekers, en deskundigen uit (academische) ziekenhuizen adviseren ons als het gaat om een optimale aansluiting van ontwikkelingen in de wetenschap naar de praktijksituatie. De onafhankelijke stichtingen vanuit onze gebruikers zoals Stichting Intellectuele Eigendom Health Base en Stichting Uitgifte Informatie zien toe op de kwaliteit en toegevoegde waarde voor de zorgverlener.

U kunt er dan ook van op aan dat u altijd over actuele, relevante en betrouwbare informatie en adviezen beschikt.

De kracht van samen

Wij geloven in de kracht van samenwerking en kennisdelen voor een betere behandeling, betere zorg. Daarom werken wij actief samen met zorgverleners die onze kennis gebruiken, universiteiten en andere kennisinstituten. 

Dat is Health Base,

Organize knowledge, optimize care