Commentaren Medicatiebewaking

Wij ondersteunen u met actuele achtergrondinformatie en concrete adviezen bij het nemen van dagelijkse beslissingen over behandelingen van uw patiënten. 

Health Base Beeldbank 132

Commentaren Medicatiebewaking geeft u actuele achtergrondinformatie bij interacties, contra-indicaties en overgevoeligheden, gecombineerd met concrete adviezen. 

Als zorgverlener neemt u dagelijks beslissingen over behandelingen met geneesmiddelen bij patiënten. Commentaren Medicatiebewaking is een praktisch naslagwerk waarmee u potentiële risico's bij het voorschrijven en afleveren van geneesmiddelen vooraf kunt signaleren en zo mogelijk vermijden. Het biedt u alle informatie bij bewakingssignalen om snel de juiste keuze te maken. Online en op papier.

Met behulp van Commentaren Medicatiebewaking kan ik een afgewogen keuze maken voor de juiste medicatie voor mijn patiënten.

Praktisch en betrouwbaar

De inhoud van Commentaren Medicatiebewaking komt tot stand onder redactie van de apothekers van Health Base. Zij werken nauw samen met medisch specialisten, apothekers en huisartsen uit de praktijk. Zij toetsen de teksten aan praktische inzichten. Dit borgt de betrouwbaarheid en de actualiteit van onze teksten.

Naast achtergrondinformatie biedt Commentaren Medicatiebewaking ook adviezen voor afhandeling bij geneesmiddel-interacties, contra-indicaties en overgevoeligheden. Deze zijn praktisch van aard en bieden u als zorgverlener ondersteuning voor een effectieve en veilige behandeling met geneesmiddelen bij uw patiënten.

Toegang tot Commentaren Medicatiebewaking

Commentaren Medicatiebewaking is beschikbaar als website én als boek. Online heeft u toegang tot de meest actuele en complete versie, zie CM-online >>

Het boek bevat een uitgebreide selectie van de informatie en wordt elk jaar geactualiseerd en opnieuw uitgebracht.

Aanvragen abonnement

Hieronder vindt u de verschillende abonnementsvormen CM-online. U ontvang één account (gebruikersnaam en wachtwoord). De gekozen abonnementsvorm bepaalt op hoeveel verschillende apparaten u met dit account gelijktijdig kunt inloggen en werken met CM-online. 

Werkt u met Pharmacom of Medicom? Dan is CM-online onderdeel van uw abonnement op de content van Health Base. U betaalt geen extra kosten. 

Abonnementsvormen
1 gebruiker
Online abonnement
Maximaal 1 apparaat
Tarief op aanvraag
2 gebruikers
Online abonnement
Maximaal 2 apparaten
Tarief op aanvraag
3 of meer gebruikers
Online abonnement
3 of meer apparaten
Tarief op aanvraag
Boek
Boek Commentaren Medicatiebewaking 2023-2024
€ 175,-
exclusief verzendkosten en btw

Meer informatie

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen en handige downloads voor optimaal gebruik. Daarnaast kunt u de verslagen van de vergaderingen van onze redactiecommissie opvragen.

Mocht u nog een andere vraag of suggestie hebben, dan kunt deze direct mailen naar cm@healthbase.nl

Veelgestelde vragen

Health Base kan de blokkade er voor u afhalen. Neem hiervoor contact op met ons via 030 - 740 03 60 of mail naar cm@healthbase.nl 

Via de zoekbalk kan er op één of een combinatie van zoektermen gezocht worden. Een zoekterm kan een geneesmiddel zijn maar ook een getal (IA of CI nummer) of een contra-indicatie.

Zoeken met 1 zoekterm

  • Voer een geneesmiddel, een getal (minimaal 2 karakters bijv. 01) of naam van een contra-indicatie in.
  • Maak een keuze uit de selectie die getoond wordt.
  • Selecteer en bevestig met enter.

Zoeken op combinatie van zoektermen

  • Scheid zoektermen met hoofdletters EN, bijvoorbeeld voor het zoeken op twee geneesmiddelen: simvastatine EN claritromycine. Of voor het zoeken op een contra-indicatie met een geneesmiddel: Contra-indicatie 010 Hypertensie EN amitriptylline
  • Maak een keuze uit de selectie die getoond wordt bij het typen van een zoekterm
  • Binnen de resultaten worden alle hoofdstukken getoond waarin beide zoektermen voorkomen. Met behulp van het filter aan de linkerkant kunnen de zoekresultaten gefilterd worden, bijv. op IA.

Geen treffers betekent dat de combinatie van zoektermen niet wordt herkend.

Elk jaar in september verschijnt de nieuwe boekeditie. Bestel hier de nieuwste editie.

Kijk voor inhoudelijke vragen bij het overzicht van de veelgestelde vragen op de pagina van Medicatiebewaking. 

Commentaren Medicatiebewaking (boek en online) bevat de hoofdstukken Zwangerschap (CI 96-98) en Lactatie (CI 99).  Health Base brengt geen nieuwe boekedities uit. De online versie van Commentaren Medicatiebewaking bevat de meest actuele informatie. De boekuitgave 'Geneesmiddelen, zwangerschap en borstvoeding' is nog wel te bestellen bij Geneeskundeboek.nl.

Suzanne de Klerk
Suzanne de Klerk
Apotheker Medicatiebewaking
Sander Borgsteede
Sander Borgsteede
Manager onderzoek en wetenschap
Vesna Eimermann
Vesna Eimermann
Apotheker Medicatiebewaking
Emma de Ruiter
Emma de Ruiter
Apotheker Business Development

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze Commentaren Medicatiebewaking?