Kennisregels in MedicomSmart

Met kennisregels krijgt u als huisarts of praktijkondersteuner duidelijke en praktische adviezen voor uw individuele patiënt gebaseerd op de NHG-richtlijn.

Health Base Beeldbank 82 Kennisregels

Als huisarts of praktijkondersteuner krijgt u met onze kennisregels duidelijke en praktische adviezen op maat voor uw individuele patiënt, gebaseerd op de NHG-richtlijn.

De module in Medicom, MedicomSmart, maakt u attent op mogelijke foutjes of achterstallige zaken in de zorg voor een patiënt. Zo kunt u als zorgverlener snel en efficiënt de individuele zorg verbeteren. Ook krijgt u een melding wanneer een van uw patiënten in aanmerking komt voor de ketenzorg. Daarmee voorkomt u dat u inkomsten misloopt. Tot slot identificeert u met onze kennisregels makkelijker en sneller patiënten met een verhoogd risico op ziekte of overlijden.

Waarom kiezen voor MedicomSmart?

Wanneer u de kennisregels in MedicomSmart gebruikt, ontvangt u alleen signalen van het systeem op momenten dat het echt nodig is. U krijgt advies over diagnoses of behandelingen wanneer deze relevant en urgent zijn. Door het aantal signalen te beperken, voorkomen wij ‘signaalmoeheid’ en reageert u of uw collega’s altijd snel en adequaat.

Met MedicomSmart kunt u de ‘casefinding’-functie gebruiken om snel inzicht te krijgen voor welke patiënten laboratoriumonderzoek of een nieuwe afspraak nodig is.

Hoe werkt het?

De module vergelijkt de informatie uit het patiëntendossier met de NHG-standaard. Denk hierbij aan de episodelijst, medicatie of laboratoriumwaarden. U ontvangt een signaal wanneer deze niet in lijn zijn. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld ontbrekende laboratoriumcontroles, ontbrekende diagnoses in de episodelijst, of een volgende stap in de medicamenteuze behandeling.

Daarnaast ontvangt u praktische en individueel gerichte adviezen over diagnose en behandeling.

Voordelen

  • Duidelijke en praktische adviezen.
  • Gericht op de individuele patiënt.
  • Snellere en efficiëntere zorg.
  • Besparing in kosten en tijd.

Praktijkgericht & up-to-date

De kennisregels zijn ontwikkeld door ons team aan zorgverleners die ook in de praktijk werken. Hiermee zijn de kennisregels praktijkgericht, toepasbaar en up-to-date naar de meest recente medische inzichten. De kennisregels kunt u gemakkelijk raadplegen in MedicomSmart, die onze ICT-partner PharmaPartners heeft ontwikkeld.

Toegang tot onze kennisregels

Gebruikers van het huisartsinformatiesysteem Medicom hebben toegang tot de kennisregels in MedicomSmart via een apart abonnement. Wilt u meer weten over HIS Medicom, neem dan contact op met onze ICT-partner PharmaPartners, de bouwer van het systeem. Meer over PharmaPartners.

Chris Tromp
Chris Tromp
Apotheker Business Development
Wouter Schuurman
Wouter Schuurman
Huisarts

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze kennisregels in MedicomSmart?