Ziekenhuis

Health Base ondersteunt u in uw rol als geneesmiddelexpert in een ziekenhuis of zorginstelling richting patiënten. We voorzien u op het juiste moment van begrijpelijke en betrouwbare geneesmiddelinformatie op maat van de patiënt.

Health Base Beeldbank 76 B GIP Test
> 50
ziekenhuizen gebruiken de patiëntinformatie van Health Base
> 1.000.000
aanroepen van onze patiëntinformatie per jaar

Patiënten hebben het meeste vertrouwen in de informatie over de behandeling die ze krijgen via u als zorgverlener. Health Base ondersteunt u in uw rol als geneesmiddelexpert richting patiënten. We voorzien u op het juiste moment van begrijpelijke en betrouwbare geneesmiddelinformatie op maat van de patiënt.

Deze geneesmiddelinformatie is toegankelijk via een koppeling in het zorginformatiesysteem (EPD) bij bijvoorbeeld de toedienregistratie en in het patiëntenportaal. Dit helpt u de therapietrouw en hiermee optimaal gebruik van geneesmiddelen bij uw patiënten te bevorderen.

Health Base Beeldbank 139 (1)

Koppelingen

Het bieden van extra informatie werkt alleen wanneer deze informatie op een slimme en eenvoudige manier aangeboden wordt. Daarom is de geneesmiddelinformatie eenvoudig aan te roepen vanuit verschillende applicaties. Zowel binnen het EPD en de portalen van ChipSoft en Epic zijn er koppelingen. Zorgverleners en patiënten kunnen hierdoor altijd met een eenvoudige klik op het juiste moment de juiste informatie aanroepen.

Samenwerking met Stichting KIJKsluiter

Om patiënten optimaal te kunnen voorlichten over hun geneesmiddelen, zijn Health Base en KIJKsluiter een samenwerking aangegaan. Samen bieden we hierdoor patiënten de mogelijkheid om te kiezen om informatie over hun medicijnen te lezen (de GIP van Health Base) of informatie te kijken (een KIJKsluiter van Stichting KIJKsluiter). 

De GIP biedt betrouwbare patiënteninformatie over medicatie via ons Medical Dashboard, eenvoudig via een link in het medicatieoverzicht.

Onze werkwijze

De geneesmiddelinformatie van Health Base wordt zorgvuldig voor u samengesteld door een team van apothekers die werken bij Health Base. Het team monitort alle ontwikkeling in de buitenwereld en past waar nodig de teksten aan zodat deze op basis van actuele wetenschappelijke inzichten bijgewerkt zijn. Door een continue afstemming met zorgverleners in de praktijk en patiënten zorgen we er voor dat de geneesmiddelinformatie optimaal aansluit bij hoe het bij u in de praktijk werkt. Speciaal voor alles rondom onze patiëntinformatie is er een Redactiecommissie opgericht van (ziekenhuis)apothekers en patiënten waarmee we belangrijke thema’s afstemmen voordat we die toepassen op onze geneesmiddelinformatie.

Zo is het echt “door zorgverleners, voor zorgverleners”

Enkele van onze samenwerkingen

Om tot de beste informatie voor u te komen werkt Health Base nauw samen met veel organisaties. Zo werken we samen met:

  • IKNL en Radboudumc aan het praktisch toepasbaar maken van alle geneesmiddeleninformatie rondom oncolytica'
  • Stichting KIJKsluiter om de patiënt de optimale combinatie van 'lezen' en 'kijken' te geven;
  • Het Ministerie van VWS en het CBG aan de ontwikkeling van een landelijke pictogrammenset rondom geneesmiddelen. Health Base heeft hierin een zeer actieve rol, zodat de pictogrammen zo goed mogelijk geïntegreerd worden in onze content.
Ons doel: Begrijpelijke informatie voor elke patiënt
Peter Lafeber
Peter Lafeber
Manager Sales & Business Development

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over hoe Health Base u kan ondersteunen in het ziekenhuis of de zorginstelling?