Regionale samenwerking

Health Base biedt u ondersteuning om regionale en multidisciplinaire samenwerkingstrajecten tot een succes te maken.

Health Base Beeldbank 41

Health Base ondersteunt verscheidene regionale en multidisciplinaire samenwerkingstrajecten. Hiervoor ontwikkelen we producten zoals kennisregels, zorgprotocollen en consult voorbereidende vragenlijsten.

Op verzoek van een regio passen wij deze aan aan de wensen, zodat deze precies aansluiten bij de werkwijze binnen deze regio. Samen met partners werken we daarbij in veel gevallen aan onderzoek om de toegevoegde waarde van de interventies rondom regionale en multidisciplinaire samenwerkingstrajecten met elkaar inzichtelijk te maken.

Dit bieden we

Zorgprotocollen
Consult Voorbereidende Vragenlijsten
Kennisregels
Ondersteuning of consultancy

01 Zorgprotocollen

Zorgprotocollen zijn hulpmiddelen om de behandeling en begeleiding van patiënten met een bepaalde (veelal chronische) aandoening te sturen en geprotocolleerd vast te leggen. Een protocol werkt als een systematisch invulformulier; een leidraad en verslag ineen. Bij elk bezoek van de patiënt biedt het protocol inzicht in de voorgeschiedenis en mogelijke follow-up.

Zorgprotocollen

Door Consult Voorbereidende Vragenlijsten (CVV) te gebruiken verlaagt u de drempel tussen patiënt en zorgverlener tijdens het gesprek. De vragenlijst is een aanvulling op het consult. Doordat het consult is voorbereid door de patiënt, door de vragenlijst vooraf in te vullen, kunt u als zorgverlener uitgebreider ingaan op de onderwerpen die de patiënt aandraagt en zo meer diepgang creëren. Daarnaast worden antwoorden die de patiënt heeft ingevuld overgenomen in het protocol, waardoor er minder geregistreerd hoeft te worden.

CVV

In het dossier is veel informatie voorhanden. Als deze informatie niet met elkaar in overeenstemming is, omdat de episodelijst, medicatie en labwaarden niet bij elkaar kloppen, kan het systeem de huisarts daarop wijzen. Hierdoor kan ontbrekende informatie, zoals gemiste controles, sneller worden opgemerkt. Tevens is het mogelijk om risico patiënten eenvoudig op te sporen.

Kennisregels

De specialisten van Health Base hebben veel ervaring met het begeleiden van grote en kleine regionale samenwerkingstrajecten. Daarbij combineren we onze inhoudelijke kennis met de praktijk om zo gezamenlijk tot de beste praktijkgerichte oplossingen te komen.

Integraal Zorgakkoord

Door het combineren van zorginhoudelijke kennis, kennis van de praktijk en kennis van slimme (ICT) oplossingen, kan Health Base ook ondersteuning bieden bij regionale zorgtransformatietrajecten die in het kader van het Integraal Zorgakkoord (IZA) worden ontwikkeld.

Eric Hiddink
Eric Hiddink
Manager Innovatie

Succesvol samenwerken voor de beste zorg?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij helpen u graag bij het succesvol opzetten van regionale en of multidisciplinaire samenwerkingstrajecten.