Ondersteuning innovatie

Het verbeteren van de zorg door innovatie staat bij ons centraal. Innovatie zit in ons DNA. Wij helpen u graag uw zorg en zorgprocessen te optimaliseren. 

Health Base Beeldbank 82C

Zorg verbeteren met innovatie. Dat is Health Base. Innovatie zit in ons DNA. Zo waren wij vanaf het eerste moment betrokken bij de elektronische medicatiebewaking in 1980, patiëntvriendelijke informatie over geneesmiddelen in 1987 en samenwerking tussen huisarts en apotheker met samenwerkingsprotocollen in 1997. En nog steeds zetten wij ons in voor verdere innovatie in de zorg. De wereld verandert en Health Base verandert met u mee.

Onze recente innovaties

Wij zijn momenteel nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe modules die u als zorgverlener helpen bij efficiënte samenwerking en automatisering van werkzaamheden. Voorbeelden hiervan zijn onze Slimme protocollen, Consult Voorbereidende Vragenlijsten en kennisregels voor zorgoptimalisatie.

In 2023 zijn wij gestart met de ontwikkeling van volledig vernieuwde medicatiebewaking. Dit moet uiteindelijk leiden tot een reductie van 90 procent van de bewakingssignalen, Signaal op Maat.

Slim combineren

Bij onze innovaties is het gebruik in de praktijk altijd leidend, nooit de technologie. Door zorginhoudelijke kennis, praktijkkennis en slimme technologische oplossingen te combineren kunnen we de zorg en zorgprocessen steeds verder optimaliseren.

Hierbij werken we graag met u samen om zo de praktische toepasbaarheid te garanderen.

Organize knowledge, optimize care!

Voorbeelden van onze ondersteuning

Naast zorgverleners, patiënten, andere kennisinstituten en zorgverzekeraars, ondersteunen wij bijvoorbeeld ook onderstaande partijen: 

  • Gezonde Zorg, Gezonde Regio (GzGr)
    We zijn sinds 2013 actief betrokken bij Gezonde Zorg, Gezonde regio in Zuid Holland Noord. In 2022 is GzGr door de Erasmus Universiteit aangewezen als enige plek binnen de eerstelijnszorg, waar routinezorgdata wordt ingezet voor het opvolgen van verwijzingen, reductie van over- en onder diagnostiek en medicamenteuze over- en onder behandeling.

  • National eHealth Living Lab (NeLL)
    We zijn strategisch partner van het National eHealth Living Lab. De missie van NeLL is om duurzame zorg- en gezondheidsmodellen te ontwikkelen, implementeren en op te schalen. De juiste zorg voor de patiënt op de juiste plek, tegen de juiste prijs.
Eric Hiddink
Eric Hiddink
Manager Innovatie

Hoe kan innovatie u helpen in de zorg?

Wij helpen u graag bij het optimaal inzetten van innovatie, waarbij niet de technologie, maar het gebruik in de praktijk altijd leidend is. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.