Medicatiebewaking

Onze medicatiebewaking helpt u onveilig gebruik van medicijnen te voorkomen met relevante signalen en praktische ondersteuning in de afhandeling.

Health Base Beeldbank 116
> 1.250
apotheken in Nederland werken met onze medicatiebewaking
> 730
apotheken in België werken met onze medicatiebewaking

Onze medicatiebewaking helpt u onveilig gebruik van medicijnen te voorkomen met relevante signalen, achtergrondinformatie en praktische ondersteuning in de afhandeling.

U kunt hierbij denken aan het signaleren van een wisselwerking van twee medicijnen, een te hoge voorgeschreven dosering, een medicijn dat een ziekte kan verergeren of waar uw patiënt overgevoelig voor is. Elk signaal is voorzien van een achtergrondtekst, waarin de wetenschappelijke onderbouwing, conclusies en het mechanisme genoemd worden.

Tevens bieden wij u ondersteuning in de afhandeling van de signalen met praktische Beslisondersteunende Schermteksten (BOS). 

Betrouwbaar en praktijkgericht

Wij streven ernaar het werk in de apotheek te ondersteunen en te vergemakkelijken. Alle achtergrondinformatie en adviezen van onze medicatiebewaking zijn dan ook wetenschappelijk onderbouwd en praktisch toepasbaar.

Onze content wordt continu geactualiseerd en geoptimaliseerd in samenwerking met deskundigen, aan de hand van nieuwe of geüpdatete bronnen en praktijkervaringen. Onze Redactiecommissie Medicatiebewaking ziet er op toe dat de gegeven adviezen ook goed afgehandeld kunnen worden in de praktijk.

Dit bieden we u

Medicatiebewaking in uw zorgsysteem
Commentaren Medicatiebewaking

01 Medicatiebewaking in uw zorgsysteem

Onze medicatiebewaking helpt u onveilig gebruik van medicijnen te voorkomen met relevante signalen en ondersteuning in de afhandeling. Onze content is direct beschikbaar tijdens uw primaire werkproces in de apotheek.

Meer over onze medicatiebewaking

Commentaren Medicatiebewaking geeft u actuele achtergrondinformatie bij interacties, contra-indicaties en overgevoeligheden, gecombineerd met concrete adviezen. Zowel online als in boekvorm.

Commentaren Medicatiebewaking