Door Health Base op 05 december 2019
  • Medicom
  • Zorgprotocollen
  • Content voor zorg-ict

“Beter zorgprotocol als POH en huisarts samenwerken”

Praktijkondersteuner Diana Huijnen adviseert als redactielid over de Zorgprotocollen voor Medicom. Ze is op zoek naar opvolgers voor de redactiecommissie. “Ik ben zelf natuurlijk frequent gebruiker van de Zorgprotocollen.”

“Ik ben praktijkondersteuner bij Huisartsenpraktijk Mantingh-Nooijen in Schinveld. Daarnaast ben ik sinds 2011 commissielid van Redactiecommissie Zorgprotocollen van Health Base. Er zijn regelmatig wijzigingen van NHG-Standaarden en andere ontwikkelingen in de huisartsenzorg. De Medicom Zorgprotocollen moeten dan aangepast en verbeterd worden. Health Base ontwikkelt en onderhoudt de protocollen; onze redactie adviseert. Wij luisteren daarbij vooral naar de wensen van gebruikers die dagelijks met Medicom werken. Zo zijn we nu bezig met de ontwikkeling van nieuwe, slimmere protocollen.”

Multidisciplinair

“Als POH ben ik zelf natuurlijk frequent gebruiker van de Zorgprotocollen. Het is interessant om inhoudelijk bij te dragen aan een protocol van deze tijd. Ik vind het belangrijk te letten op het gebruiksgemak én de toepasbaarheid van de protocollen. Zowel de assistente, praktijkondersteuner en huisarts moeten ermee werken. De redactiecommissie zorgt ervoor dat nieuwe protocollen geschikt zijn voor alle medewerkers van de huisartsenpraktijk. Wij zijn in de commissie zelf ook met meerdere disciplines: praktijkondersteuners, huisartsen en een farmakundige. Deze samenwerking is echt nodig als je een werkbaar, up-to-date protocol wil ontwikkelen.”

Vacature huisarts en POH

“Inmiddels ben ik alweer acht jaar lid van de RCZP en zit mijn tijd er helaas op. De commissie heeft daarom een vacature voor opvolgers. Dus heb je kennis van de huisartsenpraktijk en wil je bijdragen om de kwaliteit van de Zorgprotocollen? Gemotiveerde, kritische huisartsen en praktijkondersteuners zijn uitgenodigd om zich te melden.”

  • Han Beekwilder Huisarts
  • Loes zûm Grotenhof Farmakundige
  • Qvinny Leemans Huisarts
  • Marten Niessink Huisarts

Heeft u een vraag over dit bericht?

Neem contact op
Delen via