Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt (GIP) voor ziekenhuizen

Maakt u gebruik van de GIP in uw EPD en patiëntenportaal? Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen, diverse handige documenten en onze contactgegevens.

Veelgestelde vragen


Kijk in onderstaand overzicht of uw vraag over GIP er bij staat. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina of bel 030 - 740 03 60.

 • Welke bronnen gebruikt Health Base voor de GIP?

  De informatie in de GIP is gebaseerd op verschillende bronnen. De belangrijkste zijn de productinformatie (SPC’s), het Informatorium Medicamentorum via de KNMP Kennisbank en Commentaren Medicatiebewaking van Health Base. Daarnaast gebruiken we informatie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), de European Medicines Agency (EMA), het Farmacotherapeutisch Kompas, het NKFK Kinderformularium, Bijwerkingencentrum Lareb en informatie uit richtlijnen van beroepsgroepen, zoals NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen.

  Naast deze wetenschappelijk informatie raadpleegt Health Base ook websites van patiëntenverenigingen en Thuisarts.nl. Ook gebruiken we input van externe deskundigen, onze Redactiecommissie Patiënteninformatie en meldingen van apothekers uit de praktijk. Afhankelijk van het geneesmiddel waarvoor een GIP wordt geschreven gebruiken we ten slotte nog specifieke aanvullende bronnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informatie van de Long Alliantie Nederland voor middelen bij astma en COPD, artikelen uit (inter)nationale vakliteratuur of informatie van de fabrikant.

  Vanwege de leesbaarheid voor patiënten bevat de GIP zelf geen bronvermelding. Op verzoek kan de afdeling Patiënteninformatie van Health Base de herkomst van de informatie toelichten.

 • Hoe informeer ik de medewerkers van mijn ziekenhuis over de GIP?

  Wij stellen de Toolkit Communicatie GIP beschikbaar voor de medewerkers van uw ziekenhuis of zorginstelling. U kunt als projectleider of ziekenhuisapotheker alle informatie downloaden voor uw intranet of andere communicatiekanalen. Heeft u hierover een vraag of aanvullende wensen? Neem dan contact op met de afdeling Marketing & Communicatie van Health Base via communcatie@healthbase.nl of 030 740 03 60.

 • Voor welke systemen is de GIP met Kijksluiter beschikbaar?

  De GIP met Kijksluiter is op dit moment beschikbaar voor ziekenhuizen die een patiëntenportaal aanbieden, of voor een PGO. PharmaPartners bekijkt de mogelijkheden om de Kijksluiter op te nemen in Pharmacom/Mijngezondheid.net. Heeft u hierover een vraag, neemt u dan contact op met PharmaPartners Farmacie

 • GIP-z: wat is het verschil tussen GIP-z en GIP?

  Een veel gehoorde wens van GIP-z gebruikers was integratie van de GIP in het EPD of Z(A)IS. Health Base biedt nu een nieuwe online-oplossing aan die GIP-z vervangt. Door de online oplossing is de GIP optimaal toepasbaar voor EPD's en patiëntenportalen van ziekenhuizen, VVT en GGZ. De GIP is geschikt voor tablet of smartphone. Bekijk de GIP productpagina voor meer informatie.

 • GIP-z: hoe kan ik overstappen van GIP-z naar GIP?

  GIP is een nieuwe manier om geneesmiddelinformatie te ontsluiten, door integratie in het EPD van het ziekenhuis of de zorginstelling. Wilt u overstappen van GIP-z naar GIP en meer informatie over de mogelijkheden? Bekijk dan onze productpagina over de GIP of neem direct contact op met Health Base

Downloads

Meer informatie?

Heeft u een andere vraag of wilt u meer informatie over de GIP?
Neem dan contact op met Evert Jan Bos.

030 - 740 03 60