7-4-2022

Aandacht patiënt met behulp van Consult Voorbereidende Vragenlijsten

Medicom Zorgprotocollen

De nieuwe module Consult Voorbereiden Vragenlijsten (CVV) is vanaf nu beschikbaar in Medicom. Deze module vermindert de registratielast voor zorgverleners en creëert meer tijd en aandacht voor de patiënt. Patiënten zijn ook beter voorbereid en hebben meer regie over hun eigen zorgproces en hiermee een actievere rol in het gesprek.

Zorgverleners besteden tijdens consulten veel tijd aan het stellen van standaardvragen aan de patiënten. Dat gaat ten koste van tijd voor verdieping en persoonlijke aandacht. Met de module Consult Voorbereidende Vragenlijsten richt u uw consult efficiënter in én verhoogt u de kwaliteit van zorg.

Lagere registratielast voor de zorgverlener

De CVV-module biedt zorgverleners de mogelijkheid om vragenlijsten digitaal toe te sturen aan patiënten. Als een patiënt de vragenlijst via MijnGezondheid.net of de app MedGemak heeft ingevuld, worden de resultaten direct verwerkt in het protocol. U kunt nu tevens van tevoren inschatten of een kwartaalcontrole nodig is. Zo niet, dan kunt u de afspraak in overleg overslaan. Dat vermindert uw registratielast en scheelt de patiënt een bezoekje aan de praktijk.

Meer persoonlijke aandacht

Door vragenlijsten voorafgaand aan het consult met de patiënt te delen, hoeft de zorgverlener tijdens het consult niet steeds dezelfde vragen te stellen. Aan de hand van de resultaten kan ook meteen op de belangrijkste zaken ingespeeld worden en is er tijd over voor persoonlijke aandacht voor de patiënt. Waar de patiënt voorheen zijn of haar meetwaarden moest opschrijven en meenemen, maakt de CVV-module het nu mogelijk om meetwaarden digitaal op te slaan en te delen met de praktijk.

Health Base heeft onder andere de vragenlijsten voor Leefstijl, Hartziekten en Diabetes ontwikkeld.

Bekijk hier het volledige overzicht CVV-lijsten

Loes zûm Grotenhof
Loes zûm Grotenhof
Farmakundige
Martine Vink
Martine Vink
Farmakundige
Wouter Schuurman
Wouter Schuurman
Huisarts

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u inhoudelijke vragen over dit artikel?