25-2-2022

Aanpassing doseercodes in het formularium

Pharmacom Medicom Formularium

Begrijpelijke doseerinstructies bevorderen de therapietrouw en het veilig gebruik van medicijnen. Daarom heeft Health Base voor het formularium van Medicom begrijpelijke doseercodes ontwikkeld.

Het gebruik van deze codes zorgt voor een begrijpelijke doseerinstructie van het voorgeschreven geneesmiddel voor de patiënt, zowel op het recept als op het etiket (bijv. bij pijn 2 keer per dag 1 tablet).

Op dit moment zijn deze unieke doseercodes nog niet optimaal in het formularium van Medicom geïntegreerd. Dit heeft tot gevolg dat de doseerinstructie, tijdens het gebruik van het formularium, niet altijd volledig in beeld komt. Omdat dit tot verwarring kan leiden, heeft Health Base in overleg met PharmaPartners besloten om de huidige begrijpelijke doseercodes vanaf 1 maart tijdelijk te vervangen door de oude doseercodes. Ondertussen werken we samen met PharmaPartners aan een oplossing om de begrijpelijke doseercodes zo spoedig mogelijk weer op te nemen in het formularium van Medicom.

Om toch gebruik te kunnen blijven maken van de begrijpelijke doseercodes, verwijzen wij u naar: Handleiding begrijpelijke alternatieven voor doseerinstructies

 

Martine Vink
Martine Vink
Farmakundige
Loes zûm Grotenhof
Loes zûm Grotenhof
Farmakundige

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u inhoudelijke vragen over dit artikel?