20-7-2023

Gebruik ChatGPT in de apotheek

Pharmacom Onderzoek

De komst van Artificial Intelligence (AI) in de vorm van ChatGPT heeft al veel impact. Maar wat betekent ChatGPT voor de apotheekpraktijk? Zijn er onderwerpen waarvoor medewerkers in de apotheek al gebruik (kunnen) maken van ChatGPT?

Bij Health Base streven we ernaar om zorgverleners optimaal te ondersteunen in de omgang met medische informatie richting de patiënt. De opkomst van Artificial Intelligence (AI) kan hier wellicht een belangrijke bijdrage aan leveren. ChatGPT is momenteel de meest toegankelijke AI tool. We weten eigenlijk nog onvoldoende wat deze technologie kan betekenen voor het werk in de apotheek.

Toepassingen in de apotheek

Middels een vragenlijst willen we onderzoeken of u al ervaring heeft met ChatGPT en wat uw ervaringen zijn met mogelijke toepassingen in de apotheek. We zullen uw ervaringen combineren met een eigen analyse van de inhoudelijke betrouwbaarheid van de output die ChatGPT genereert. Zo willen we in kaart brengen of er nu waardevolle toepassingen zijn voor ChatGPT in de apotheek. 

U kunt t/m 25 juli deelnemen, het invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten. De resultaten en ‘best practices’ delen we met u na afloop.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking namens,

Emma de Ruiter, Vesna Eimermann en Sander Borgsteede
Contact: medicatiebewaking@healthbase.nl