2-4-2024

Health Base actief in het onderwijs

Medicatiebegeleiding Algemeen

Regelmatig geven we vanuit Health Base onderwijs op hogescholen en universiteiten met opleidingsrichting Farmacie.


Carriéredag Groningen - Wat zit er achter de bewakingssignalen?

Op 1 maart waren twee collega's te gast bij de carrièredag in Groningen. Zij hebben hier een workshop gegeven, met als doel de studenten een idee te geven wat er schuil gaat achter de signalen in het apotheekinformatiesystemen. Hiermee kregen ze tevens inzicht in de werkzaamheden van de apothekers bij Health Base.

De studenten werd gevraagd om een interactie te beoordelen en dit op een begrijpelijke manier terug te koppelen naar de patiënt. Dit bleek best een uitdaging! Hoe bepaal je namelijk of een bloeddrukdaling klinisch relevant is? En hoe omschrijf je uitkomsten van complexe medische bronnen zonder jargon te gebruiken? Al met al een geslaagde workshop waarin de studenten op een leuke interactieve manier kennis hebben gemaakt met Health Base.


Masterstudenten Farmacie Leiden - Hoe schrijf je een patiëntvriendelijke tekst?

Ook hebben twee collega’s van de afdeling Patiënteninformatie op maandag 4 maart onderwijs gegeven aan masterstudenten Farmacie in Leiden. Een geslaagde dag waarop studenten inzicht kregen in welke voorlichtingsmaterialen er zijn in de praktijk. Ook leerden ze waar ze rekening mee kunnen houden bij het schrijven van goede en begrijpelijke patiëntenvoorlichting. Tijdens het werkcollege werden de studenten uitgedaagd om zelf patiëntvriendelijke voorlichting te schrijven.

De studenten vonden een patiëntvriendelijke tekst schrijven toch lastiger dan gedacht!
Kortom, we hebben de studenten weer veel kunnen leren over goede en begrijpelijke patiëntenvoorlichting.

Roelien Janssen
Roelien Janssen
Apotheker Patiënteninformatie

Meer weten?

Heeft u vragen over de inhoud van dit artikel? Of wilt u meer weten over onze activiteiten in het onderwijs?