3-10-2023

Health Base en Digitalis bundelen de krachten

Health Base Medicom Huisartsenzorg
Health Base en Digitalis bundelen de krachten

Stichting Health Base en Digitalis bundelen de krachten voor betere zorg. De combinatie is voor beide partijen een logische stap in de realisatie van een breed expertisecentrum gericht op praktisch toepasbare kennisoplossingen voor (huis)artsen, apothekers en patiënten.

Voor Digitalis, dat een zelfstandig onderdeel wordt van Health Base, is hiermee een toekomstbestendig perspectief gecreëerd. De innovatieve kennisoplossingen, zoals Prescriptor met het NHG-Formularium, zijn hiermee ook voor de lange termijn geborgd richting de gebruikers. Voor Health Base is het samengaan een belangrijke verbreding van de positie als kennisinstituut binnen het domein van de huisartsenzorg.

Ontwikkeling hybride zorgconcepten

De brede en elkaar aanvullende expertise van beide partijen biedt tevens de mogelijkheid om nieuwe kennisoplossingen te ontwikkelen binnen de keten van zorgverleners en patiënten. Hiermee willen Health Base en Digitalis een belangrijke basis vormen voor de verdere ontwikkeling van hybride zorgconcepten in Nederland. De komende maanden zullen de beide partijen gebruiken om deze hybride zorgconcepten inhoudelijk vorm te geven.

De toenemende druk in de zorg vormt een uitdaging voor de toekomst. Gezamenlijk kunnen we in de steeds veranderende zorgmarkt een belangrijke bijdrage leveren aan de nodige innovaties, ontwikkelingen en kwaliteitswaarborging. Hiermee kunnen we de huisartsen- en farmaceutische zorg nog beter ondersteunen.

Meer over ons

Digitalis is uitgever en ontwikkelaar van digitale kennissystemen op het raakvlak van gezondheidszorg, farmacotherapie en kennismanagement. Stichting Health Base is hét expertisecentrum voor medische en farmaceutische content in Nederland, België en daarbuiten. Beiden zijn we al ruim 30 jaar actief in de zorgsector.