17-10-2023

Huisarts blijft ondersteund bij onafhankelijk voorschrijven

Health Base Huisartsenzorg Medicom Formularium

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Digitalis, uitgever van Prescriptor, en Health Base (waar Digitalis deel van uitmaakt) vernieuwen hun samenwerking met vier jaar. Deze continuering onderstreept het gezamenlijke commitment om huisartsen te ondersteunen. Huisartsen blijven verzekerd van optimale en onafhankelijke ondersteuning bij het voorschrijven en het nemen van beslissingen over de behandeling vanuit het huisartsinformatiesysteem, via EVS Prescriptor.

V.l.n.r. Rob Brenninkmeijer (directeur Digitalis), Eric Scheppink (voorzitter Raad van Bestuur NHG), Mark van Vliet (directeur Stichting Health Base)

V.l.n.r. Rob Brenninkmeijer (directeur Digitalis), Eric Scheppink (voorzitter Raad van Bestuur NHG), Mark van Vliet (directeur Stichting Health Base)

Betrouwbare ondersteuning tijdens consult

Huisartsen worden met het NHG-Formularium ondersteund, zodat zij eenvoudig beleid kunnen opstellen voor ruim 200 aandoeningen, gebaseerd op NHG-Richtlijnen. Huisarts Irene Bos: “Ik gebruik het NHG-Formularium omdat het snel is met de juiste dosering en hoeveelheid. Ook wordt er met patiëntkarakteristieken rekening gehouden. Zo hoef ik bij kinderdoseringen niet meer, soms in alle haast, zelf te rekenen, ideaal!”

Eric Scheppink, voorzitter Raad van Bestuur van het NHG is blij met de herziene overeenkomst met Digitalis en Health Base. “Deze samenwerking stelt een belangrijk deel van de huisartsen nu en in de toekomst in staat om via het HIS makkelijk te werken met onafhankelijk en wetenschappelijk onderbouwde informatie die op maat is voor de patiënt. Wij zijn ook verheugd met de voortzetting van de samenwerking met Digitalis.”

Toekomstgericht kwalitatief goede huisartsenzorg

Digitalis werkt al ruim 25 jaar goed samen met het NHG. "De laatste jaren is deze samenwerking verdiept en geïntensiveerd, wat wordt versterkt door deze overeenkomst”, aldus Rob Brenninkmeijer, directeur Digitalis. Digitalis is sinds kort een zelfstandig onderdeel van Health Base, expertisecentrum voor medische en farmaceutische content. Mark van Vliet, directeur Health Base: "Deze ondertekening dient als startpunt om een bredere, inhoudelijke samenwerking tussen het NHG en Health Base te verkennen."

Met het verlengen van de overeenkomst bundelen we onze krachten en kunnen we ook inhoudelijk samenwerken aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van het NHG-Formularium in Prescriptor. Dit zal zorgen voor een nóg betere ondersteuning van de huisarts.

Meer over ons

Het NHG is de wetenschappelijke beroepsvereniging van, voor en door huisartsen en staat voor kwalitatief hoogstaande vakuitoefening van de huisartsgeneeskunde. Digitalis is uitgever en ontwikkelaar van digitale kennissystemen op het raakvlak van gezondheidszorg, farmacotherapie en kennismanagement. Stichting Health Base is hét expertisecentrum voor medische en farmaceutische content in Nederland, België en daarbuiten.