5-4-2022

Kennisregels Schildklier verbeterd in MedicomSmart

Medicom

Vanaf 1 april zijn de kennisregels Schildklier verder verbeterd. De kennisregels Schildklier maken deel uit van de ruim 100 kennisregels van Health Base voor huisartsenzorg. Deze regels zijn volledig geïntegreerd in Medicom als MedicomSmart en vertaald naar duidelijke en praktische adviezen op maat voor de individuele patiënt. Zowel in de fase van diagnose als tijdens de behandeling. 

Per 1 april 2022 is het volgende aan de kennisregels Schildklier vernieuwd of toegevoegd:

  • Ondersteuning bij het aanpassen of toevoegen van de juiste episode, op basis van lab-uitslagen of medicatiegebruik.
  • Uitbreiding van de slimme ondersteuning op tijdige lab-controle van TSH en vrij T4 bij schildklierlijden, op basis van lab-uitslagen, medicatiegebruik én ICPC.
  • Uitbreiding van de slimme ondersteuning op tijdige lab-controle van TSH-receptor-antistoffen.

Eerder, in mei 2021, is de ondersteuning bij verwijsindicaties bij comorbiditeit en zwangerschap toegevoegd en zijn aanpassingen van de medicatie dosering bij zwangeren met hypothyreoïdie aangepast.

Meerwaarde MedicomSmart voor uw praktijk

MedicomSmart is ontwikkeld in samenwerking met PharmaPartners. Als huisarts identificeert u makkelijker en sneller patiënten met een verhoogd risico op ziekte of overlijden. Het expertsysteem ondersteunt u binnen het dossier van uw patiënt bij diagnoses en behandelingen op momenten dat het echt nodig is. Doordat we aansluiten op uw werkproces, ziet u alleen de relevante signalen. Zo blijft de signaaldruk beperkt, terwijl u gebruik maakt van de meest recente medische inzichten. Door gebruik te maken van de casefinding functie, kunt u snel inzichtelijk krijgen voor welke patiënten (herhaling van) laboratorium-onderzoek of een nieuwe afspraak nodig is.

MedicomSmart:
- Kennisregels voor 16 domeinen – 10 chronische aandoeningen
- Adviezen op basis van individuele streefwaarden
- Ruim 100 kennisregels

Meer weten?

Wilt u een meer weten over de richtlijnondersteuning voor huisartsenzorg aan de hand van kennisregels? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Chris Tromp
Chris Tromp
Apotheker Business Development
Wouter Schuurman
Wouter Schuurman
Huisarts

Meer weten?