31-1-2024

Protocol uitgelicht: 'Registratie Zorgnetwerk Patiënt'

Medicom Zorgprotocollen

Bent u ook regelmatig op zoek in het dossier van de patiënt waar u het telefoonnummer van de mantelzorger kunt vastleggen? Of welke fysiotherapeut of maatschappelijk werker betrokken is bij de zorg voor de betreffende patiënt?

Een manier om dit soort (contact)gegevens van het zorgnetwerk rondom de patiënt te registreren is door gebruik te maken van het protocol: “Registratie Zorgnetwerk Patiënt”. Vooral bij oudere en/of kwetsbare patiënten kunnen er veel hulpverleners in beeld zijn, waardoor het overzicht van het zorgnetwerk ontbreekt. In dit protocol staan alle gegevens bij elkaar en deze gegevens zijn snel terug te vinden in het dossier. Daarnaast kunt u de (eerste) contactpersoon en/of mantelzorger van de patiënt vastleggen.

Waar kunt u de gegevens terugvinden?

Na het opslaan van het protocol “Registratie Zorgnetwerk Patiënt” vindt u deze gegevens terug in het protocollen overzicht of na openen van een nieuw protocol aan de zijkant in de vakjes om over te nemen. In onderstaande afbeelding ziet u aan de linkerkant waar u het protocollen overzicht kunt vinden (onder het kopje Overzichten). Aan de rechterkant ziet u een geopend nieuw protocol met een vakje waarin de eerder ingevulde informatie te vinden is. 

Scherm Protocol4

TraZAG (TRAnsmurale Zorg Assessment Geriatrie)

Het protocol “Registratie Zorgnetwerk Patiënt” maakt ook onderdeel uit van het TraZAG protocol. Het komt tevoorschijn na het invullen van de vraag: “Heeft de patiënt het afgelopen jaar vaker de huisarts bezocht, of is hij/ zij opgenomen geweest in het ziekenhuis?”.

Martine Vink
Martine Vink
Farmakundige

Meer weten?

Heeft u inhoudelijke vragen over dit artikel of wilt u meer weten over onze zorgprotocollen?