30-4-2024

Protocollen voor POH'er, doktersassistent én huisarts

Medicom Huisartsenzorg Zorgprotocollen

Wist u dat de protocollen in Medicom niet alleen voor de praktijkondersteuner interessant zijn? In Medicom zijn verschillende soorten protocollen beschikbaar die voor de doktersassistent(e) maar ook voor de huisarts ondersteuning biedt bij de registratie van de zorg van de patiënt.

Wat is een protocol in Medicom?

Een protocol is een vragenlijst die conform de richtlijnen de juiste vragen toont. De vragen worden dynamisch aangepast op basis van onder andere patiëntkenmerken, oude gegevens, medicatie en eerder gegeven antwoorden in dezelfde vragenlijst.

Waar zijn de protocollen op gebaseerd?

De meeste protocollen zijn ontworpen volgens de NHG-standaarden. Daarnaast geven de leden van Redactiecommissie Zorgprotocollen, bestaande uit (kader)huisartsen en POH’ers, input vanuit de praktijk.

Voor wie binnen de praktijk zijn de protocollen interessant?

De protocollen in Medicom worden voornamelijk door de praktijkondersteuner gebruikt maar is voor iedereen binnen de praktijk een handig hulpmiddel.
Voor de assistente zijn onder andere de protocollen Meetwaarde eigenpraktijk, Pil vergeten, Anamneselijst SOA consult en urineweginfectie interessant.
De huisarts kan onder andere gebruik maken van Proactieve zorgplanning (ACP), Acute zorg (ABCDE), ECG beoordeling en Kindcheck.

Zijn er nog meer protocollen interessant voor mij?

Binnen Medicom zijn in totaal 110 protocollen landelijk voor praktijkondersteuner, doktersassistente en huisarts beschikbaar. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare protocollen in Medicom. Deze lijst wordt ge-update bij nieuwe protocollen. Voor het overzicht is per protocol aangegeven voor wie binnen de praktijk het protocol interessant is.