31-10-2023

Samenwerking Health Base en KNMP rondom medicatiebewaking contra-indicaties

Health Base Medicatiebewaking Pharmacom Medicom

Health Base en de KNMP tekenen een samenwerkingsovereenkomst rondom medicatiebewakingsadviezen voor contra-indicaties.

De samenwerkingsovereenkomst formaliseert een jarenlange, succesvolle samenwerking en biedt een stevige basis om die te continueren, te professionaliseren en verdere mogelijkheden te verkennen. 

 

Mark van Vliet, directeur Health Base (rechts), en Eric Janson, directeur KNMP (links), plaatsten op 30 oktober 2023 hun handtekeningen. 

Samenwerking KNMP en Health Base draagt bij aan veiliger medicatiegebruik

Health Base en de KNMP werken sinds 2015 samen aan het beoordelen van medicatiebewaking voor contra-indicaties. Door de krachten te bundelen maken zorgverleners in heel Nederland gebruik van dezelfde praktische en wetenschappelijk onderbouwde medicatiebewakingsadviezen voor contra-indicaties. Daarnaast kunnen nieuwe contra-indicaties sneller worden uitgewerkt en bestaande sneller worden geüpdatet. Dit alles draagt bij aan veiliger medicatiegebruik in Nederland.

De KNMP en Health Base gebruiken in samenwerking met een multidisciplinaire werkgroep een methode om evidence-based medicatiebewakingsadviezen op te stellen. Deze methode is inzichtelijk gemaakt voor (internationale) collega-apothekers.

Kayan Tsoi
Kayan Tsoi
Apotheker
Maaike Diesveld
Maaike Diesveld
Apotheker Medicatiebewaking

Meer weten?

Heeft u inhoudelijke vragen of wilt u meer weten over deze samenwerking?